Paola Suhonen yllätti retrohenkisellä kenkämallistolla

Paola Suhonen sanoo oman kenkämalliston olevan luonteva jatke vaatesuunnittelulle. Ivana Helsinki KOO -malliston kengissä nähdään muun muassa korokepohjia ja perhoskuviointeja.

Vaatesuunnittelija Paola Suhonen on suunnitellut ensimmäisen kenkämallistonsa. Kookengän kanssa toteutetussa Ivana Helsinki KOO shoes -mallistossa nähdään erityisesti korkki- ja puupohjaisia kenkiä. Kaikki malliston kengät on valmistettu Portugalissa.

– Olen tehnyt näytöskenkiä aikaisemmin, mutta ne olivat enemmänkin yksittäisiä show-piecejä. Tämä on ensimmäinen varsinainen kenkämallistoni, johon tulee sekä matalia kenkiä että korkokenkiä. Kenkien suunnittelu on tavallaan todella luonteva jatke vaatteiden suunnittelulle. Kengät ovat niin olennainen osa vaatekokonaisuutta, Suhonen sanoo.

– Olen joutunut miettimään koko 15 vuoden vaatesuunnittelu-urani ajan, mitä kenkiä käyttäisin vaatteideni stailauksessa. Myös sen takia tämä oli todella läheinen aihe, hän jatkaa.

Kookengän ja Ivana Helsingin yhteistyömalliston tilaisuudessa olivat esillä kenkien prototyypit. Suhonen nostaa jo omiksi suosikeikseen vaaleanruskeat korkokengät, joihin tulee 3D-mallinen kohopainatus. Toinen Suhosen suosikki ovat ruskeat korokepohjasandaalit, joissa on perhosmainen kuviointi edessä.

– Perhonen istuu näihin kenkiin niin hyvin. Jollain tavalla näiden kenkien muoto on jo itsessään perhosmainen, Suhonen esittelee.

Suhonen tunnetaan retromaisesta suunnittelustaan, ja myös kenkämallisto tuo 1960- ja 1970-luvut mieleen. Suunnittelija sanookin kyseisten vuosikymmenten olleen aina hänelle se inspiroivin, kaunein ja chicein vuosikerta. Kenkäyhteistyön lisäksi Suhonen on ollut tänä syksynä mukana suunnittelemassa koirien ja kissojen petikuoseja.

– Lisää yhteistyökuvioita on luvassa, mutta tiedotamme niistä sitten ajallaan, Suhonen hymyilee.

Emmi Maaranen, emmi.maaranen(at)mtv.fi

Lue myös:

    Uusimmat