Pitkä panttivankitilanne synagogassa Texasissa – kaikki panttivangit vapautettu, poliisi vahvistaa epäillyn kuolleen

Yhdysvaltain Texasissa Dallasin ja Fort Worthin metropolialueella sijaitsevassa synagogassa oli ainakin kymmenen tuntia kestänyt panttivankitilanne.

Aseistautuneen epäillyn pantinvankina oli tiettävästi rabbi sekä ainakin kolme muuta ihmistä. Asiasta kertovat useat yhdysvaltalaismediat, muun muassa uutiskanava ABC News.

Kymmenen tuntia tilanteen alkamisen jälkeen pankkivankien kerrottiin päässeen vapaaksi. Asian vahvisti Texasin kuvernööri Greg Abbott Twitterissä, kertomalla kaikkien panttivankien olevan elossa ja turvassa. Yksi panttivangeista oli vapautettu jo muutama tunti aiemmin. 

Paikallisen poliisipäällikön mukaan epäilty on kuollut. Paikalla olleiden toimittajien mukaan ennen Abbottin ilmoitusta synagogalla kuultiin äänekäs räjähdys ja ampumista. 

Epäilty vaati terroristirikoksista tuomitun vapauttamista

Epäilty oli oman väittämänsä mukaan myös asentanut pommeja eri paikkoihin. 

Yhdysvaltalainen uutiskanava CNN kirjoitti, että poliisi oli evakuoinut alueen. Paikallisen poliisin edustaja Dara Nelson kertoi kanavan mukaan, että tilanteesta ei aiheutunut uhkaa väestölle. Ihmisten tuli välttää aluetta. 

Nelson sanoi liittovaltion poliisin FBI:n hoitaneen neuvotteluja. Medioiden mukaan käynnissä oli myös erikoisryhmäoperaatio. 

ABC Newsin tietojen mukaan epäilty olisi vaatinut terroristirikoksista tuomitun Aafia Siddiquin vapauttamista. Aiemmin kanava kertoi, että epäilty olisi Siddiquin veli.

ABC News kuitenkin myöhemmin kertoi Siddiquin veljen asianajajan ottaneen kanavaan yhteyttä ja kertoneen veljen olevan Texasin Houstonissa. Asianajaja oli välittänyt tiedot myös viranomaisille. 

Presidentti Joe Bidenia tiedotettiin tilanteesta, ja Valkoinen talo seurasi etenemistä tiiviisti. Myös Israelin pääministeri Naftali Bennett sanoi Israelin seuraavan tilannetta tarkasti. 

Facebook-videosta tietoja viranomaisille

Synagogassa oli käynnissä lauantainen juutalaisten sapattijumalanpalvelus, jota pystyi seuraamaan suorana Facebookissa.

Dallas Morning News kirjoittaa, että panttivankitilanne ei näkynyt lähetyksessä, mutta epäillyn oli kuultu puhuvan lähetyksen aikana. Oli epäselvää, keille mies puhui. 

Jumalanpalvelusta seuranneet jättivät viestejä, jossa pyydettiin rukoilemaan tilanteen päättymistä rauhallisesti. Tallenne on CNN:n mukaan poistettu Facebookista.

CNN:n mukaan viranomaiset ovat tarkastelleet lähetystä ja ovat käyttäneet sitä tiedonhankintaan. 

Lue myös:

    Uusimmat