Pannuleipä, avokadotahna ja sieniraviolit

Pannuleipä

  • 2 dl vettä
  • 30 g kuivahiivaa
  • 1 rkl suolaa
  • 1 rkl sokeria
  • 3 rkl öljyä
  • ½ dl maustamatonta jogurttia
  • 1 kananmuna
  • 5 dl vehnäjauhoja

Sekoita aineet keskenään. Vaivaa valmista taikinaa 2 minuuttia. Lisää öljy ja jatka vaivaamista n. 2 minuuttia. Peitä liinalla ja anna kohota lähes kaksinkertaiseksi. Tee taikinasta pyöreitä noin 20 cm:n halkaisijalta olevia leipiä (paksuus noin 1 cm). Kasta vehnäjauhossa ja paista pannulla miedolla lämmöllä n. 4-5 minuuttia per puoli.

(Voit myös paistaa uunissa 225°c:ssa.)

Avokadotahna

  • 1 avokado
  • ½ sitruuna
  • 1 rkl luonnonjugurttia
  • suolaa

Puolita avokado ja poista kivi. Poista lusikalla tai veitsellä liha kuoresta. Leikkaa

2 cm:n kuutioiksi. Soseuta puolet kuutiosta. Lisää joukkoon suola, jugurtti ja sitruunan mehu. Sekoita kunnes sitruunan neste on imeytynyt massaan. Yhdistä lopuksi loput kuutiot sekaan. Laita tarjolle leivän kanssa.

Sieniravioli

  • 200 g pastataikinaa
  • 50 g tuoretta sientä
  • 1 shalottisipuli
  • 50 g mustajuurta
  • 20 g vehnäjauhoa
  • 10 lehteä lehtipersiljaa
  • 1 dl kuohukermaa
  • ½ dl oliiviöljyä
  • 30 g parmesaanijuustoa
  • suolaa
  • valkopippuria
  • Pastataikina:
  • 250 g durum-vehnäjauhoja
  • 1 tl suolaa
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 2 kananmunaa
  • 3 keltuaista

Laita jauhot ja suola monitoimikoneeseen. Pyöräytä. Lisää öljy, kananmunat ja keltuaiset. Pyöräytä. Vaivaa taikinaa pöydällä n. 10-15 minuuttia. Kääri taikina kelmuun ja laita taikina jääkaappiin n. 30 minuutiksi.

Freesaa sienet ja silpottu sipuli. Leikkaa mustajuurista päät pois. Kuori. Puolita ja pilko. Lisää pannulle. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää joukkoon vehnäjauho. Sekoita. Lisää kerma ja hauduta 5 minuuttia. Lisää joukkoon lehti-persiljasuikaleet. Jäähdytä. Tee pastataikinasta levy ja laita täytettä pastalevylle. Laita päälle taikinalevy ja leikkaa raviolit irti. Paina reunat huolellisesti kiinni.

Kiehauta suolavedessä 2 minuuttia. Laita raviolit valumaan paperin päälle. Säästä vähän keitinlientä. Lisää keitinliemen joukkoon oliiviöljy ja persilja. Lämmitä. Lisää raviolit. Ripottele pinnalle parmesaanijuustoa ja suolaa.

Lue myös:

    Uusimmat