Mainos

Pankkilainalla kilparatsastajaksi! Horse Show’n lehdistöpäällikkö: "Pelkkä hevosen pitäminen on jo 15 000 euroa vuodessa"

1:02

Tuhansia euroja vuodessa maksava kilparatsastus vaatii lajin harrastajalta isoa kukkaroa.

Artikkelin yllä olevalla videolla kuvaa Helsinki International Horse Shown avajaispäivästä!

Helsingissä parhaillaan käynnissä oleva hevostapahtuma Helsinki International Horse Show tuo kaupunkiin yli 370 ratsastajaa.

Kilpailussa ratsastavat tapahtuman aikana niin maailmanluokan huippuosaajat kuin myös amatööriluokan kisaajat.

Kilparatsastus vaatii lajin harrastajalta paljon rahaa. Pelkkä hevosen pitäminen tallilla maksaa 15 000 euroa vuodessa. Päälle vielä valmennus, ruokinta ja kisamaksut saavat luvut nousemaan pilviin.

Valtavat menoerät

Helsinki International Horse Show’n lehdistöpäällikkö Kati Hurme luettelee ratsastukseen vaativia menoeriä.

– Ihan jo se hevosen pitäminen on noin 15 000 euroa vuodessa. Riippuen hirveästi paikkakunnasta ja tallivuokrien korkeudesta. Kilpailu ja valmentaminen vie helposti satoja euroja viikossa päälle. Yksi kisaviikonloppu yhden hevosen kanssa voi helposti olla pari sataa euroa. Siihen vielä bensat, hotellit ja ruokakustannukset päälle.

Myös hevosen hankinta maksaa paljon.

– Nuoren lupaavan kisahevosen voi saada 6000–7000 eurolla. Valmiista hevosesta voi joutua maksamaan monta kymmentä tonnia. Kansainvälisten hevosten hinnat liikkuvat sadantuhannen yläpuolella. Jotkut jopa miljoonissa.

Kallis harrastus voi saada hakemaan jopa lainaa pankista, jotta ratsastaja voisi rahoittaa oman tai lapsensa harrastuksen.

– Olen kuullut, että näin toimitaan myös. Joskus siinä innostutaan niin, kun tulee menestystä. Voi lähteä vähän liiankin vauhdilla etenemään siinä, Hurme kuvailee.

Kiva harrastus saattaakin päätyä rahapulaan.

– Usein hevosharrastus tyssää siihen, että vanhemmilla tai itsellä ei ole mahdollista rahoittaa kilpailemista tai sitten pystyy tekemään sitä vain muutaman vuoden. Jossain vaiheessa tulee varallisuus voimakkaasti esiin.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja