Mainos

Pankit toivovat hipaisukortin jopa parantavan turvallisuutta

Pankit rauhoittelevat asiakkaitaan lähimaksukorttien turvallisuusuhasta.

Nordea ja Osuuspankit lisäävät lähimaksuominaisuuden automaattisesti debit-kortteihinsa, kun ne uusitaan.

Korttiin sisältyvä ominaisuus tarkoittaa, että alle 25 euron ostoksia voi tehdä nopeasti vilauttamalla korttia maksupäätteen lähellä. Maksupääte pyytää tunnuslukua vain satunnaisesti.

Monet pelkäävät, että ostojen onnistuminen ilman tunnuslukua on turvallisuusriski, jos kortti esimerkiksi katoaa.

OP-Pohjola -ryhmän korttiliiketoiminnasta vastaava rahoituspäällikkö Kasimir Hirn kertoo, että lähimaksuominaisuuskortin tarkoituksena on päinvastoin parantaa maksamisen turvallisuutta

– Yksi maksamiseen liittyvä riski on, että joku urkkii tunnusluvun syöttöä ja varastaa maksukortin myöhemmin. Lähimaksukortin käyttöympäristöksi on ajateltu juuri paikka, missä tehdään paljon pieniä ostoja ja missä tunnuslukua on vaikea suojata, kuten kahvila, Hirn kertoo.

Pankit asettavat korteille turvarajat

Nordean korttiyksikön johtaja Paula Näkki kertoo, että lähimaksukortti ei muuta asiakkaan turvaa, jos kortti katoaa.

– Kun asiakas pitää huolta kortista eikä anna tunnuslukua sivullisille, voi olla vakuuttunut, että pankki korvaa mahdolliset väärinkäytökset, Näkki sanoo.

Pankit voivat asettaa lähimaksukortteihin myös omia turvarajojaan. Niillä voi rajata esimerkiksi, monenko pienenkin noston välein kortti kysyy tunnuslukua.

Näkki vakuuttaa, että lähimaksukortti lompakossa voi huoletta lähteä kaupungille. Jos lähimaksukortin käyttö kuitenkin epäilyttää, pankista voi valita itselleen myös toisenlaisen maksukortin.

–Jos ei halua lähimaksukorttia, pitää valita Visa Electron, johon tätä ominaisuutta ei ole lisätty, Näkki kertoo.

Pankit eivät ole saaneet vielä paljoa lähikorttikorttiuudistukseen liittyvää palautetta. Sekä Näkki että Hirn uskovat, että tämä johtuu siitä, että Suomessa on toistaiseksi vain muutamia paikkoja, joissa voi maksaa hipaisemalla. Uuden tekniikan odotetaan yleistyvän loppuvuodesta lähtien.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.