Paniikki sai australialaiset hamstraamaan alkoholia – viinakaupoilla nyt ostorajoitus: "Vain" 12 pulloa viiniä ja 48 tölkkiä mietoja per asiakas!

Ihmiset rynnivät hellepäivänä uimarannoille rajoituksista huolimatta Australiassa – viranomaiset joutuivat sulkemaan rannan 0:53
Katso videolta: Ihmiset rynnivät hellepäivänä uimarannoille rajoituksista huolimatta Australiassa.

Viinakaupat ympäri Australiaa ovat joutuneet asettamaan alkoholijuomille ostorajoituksia paniikkiostamisen vuoksi.

Australiassa ravintolat ja baarit ovat sulkeneet ovensa ja maan hallitus onkin tällä hetkellä huolissaan ihmisten alkoholinkulutuksesta kotioloissa.

Alkoholikaupan etujärjestön toimitusjohtaja Julie Ryan kertoo australialaiselle Abc Newsille, että rajoitukset otettiin käyttöön, koska ihmisten paniikinomaista ostokäyttäytymistä ja alkoholin kulutusta piti hillittä.

– Tiedämme, että kuluttajat haluavat turvata varastonsa kriisin aikana mutta me haluamme rohkaista ihmisiä edelleen ostamaan alkoholia vastuullisesti, Ryan kertoo.

Ostorajoitus 12 pulloon per asiakas

Oluiden, siiderien ja muiden miksattujen alkoholijuomien ostaminen on nyt rajoitettu maassa kahteen 24 juoman pakkaukseen ja viinien ja muiden väkevien juomien 12 pulloon per asiakas. Uudet rajoitukset tulevat voimaan kaikkialla muualla lukuunottamatta Länsi-Australiaa, jossa kovemmat rajoitukset on jo otettu käyttöön.

Ryan haluaa vakuuttaa ihmisille, että alkoholi ei lopu Australiasta epidemian aikana, joten tarvetta hamstraamiselle ei ole.

– Panimot, viinitilat, tislaamot ja sekä juomien jakelutoimittajat ovat edelleen täysin toimintakykyisiä, mikä tarkoittaa sitä, että ongelmaa loppumiseen ei ole.

Vastuullisen juomisen puolesta puhuva Drinkwise-organisaatio on kehottanut australialaisia olemaan turvautumatta alkoholiin selviytymiskeinona liiaksi epidemian aikana.

Lähde: Abc News

Päivitys 1.4.2020 klo 13:12: Julie Ryanin titteli korjattu.

Lue myös:

    Uusimmat