Ei enää kasvomaskeja! Tanska höllentää koronarajoituksia avokätisesti

6:03
Huhtikuussa Tanska avasi kauppoja ja palveluita.

Tanska höllää koronarajoituksiaan muun muassa kokoontumisten, ravintoloiden aukiolon ja kasvomaskien käytön osalta.

–  Voimme tehdä kaikkea, mitä olemme kaivanneet, sillä epidemia on nyt hallinnassa, sanoi terveysministeri Magnus Heunicke tiedotustilaisuudessa torstaina.

Perjantaista alkaen sisätiloissa saa kokoontua sata ihmistä, heinäkuun alusta lähtien 250 ihmistä.

Yleinen kasvomaskivaatimus päättyy maanantaina kaikkialla paitsi julkisessa liikenteessä.

Päästäkseen esimerkiksi ravintolaan, teatteriin tai kampaajalle asiakkaiden täytyy edelleen esittää koronapassi, eli todistus joko tuoreesta negatiivisesta koronatestistä, rokotuksesta tai hiljattain sairastetusta covid-19-taudista.

Koronapassia ei kuitenkaan maanantaista alkaen vaadita enää esimerkiksi kirjastoissa ja muissa matalan tartuntariskin paikoissa.

Tanskan tartuntaluvut ovat huomattavasti korkeammalla kuin esimerkiksi Suomessa. Our World In Data -tilastopalvelun mukaan noin 5,8 miljoonan asukkaan maassa on viimeisen viikon aikana todettu keskimäärin 739 tartuntaa päivässä.

Yökerhoon pääsee vasta syyskuussa

Tanskan hallituksen suunnitelman mukaan elokuussa vapautetaan muun muassa suurten ulkoilmatapahtumien sääntelyä. Yökerhot kuitenkin pysyvät kiinni vielä elokuun loppuun.

Lähes kaikki jäljellä olevat rajoitukset on määrä purkaa elo-syyskuuhun mennessä. Oikeusministeri Nick Hækkerupin mukaan syyskuulle on suunniteltu rajoituksia vielä yöelämään, tiettyihin tapahtumiin ja ulkomaanmatkoihin.

Vaatimus koronapassin käytöstä on päättymässä kokonaan syyskuun lopussa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja