PAMin puheenjohtaja perustelee lakkoa, joka uhkaa sulkea kaikki maan Prismat kesken hiihtoloman: "Meillä on ihan täysi seinä vastassa"

PAM uhkaa järjestää kaupan ja kiinteistöpalvelun alalla lakon – sulkisi kaikki Prismat kahdeksi päiväksi 4:50
Tästä on kyse. PAMin lakko uhkaa sulkea muun muassa Prismat kahdeksi päiväksi viikolla kahdeksan.

Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoittaa järjestävänsä viikolla 8 kaupan alan lakon, joka sulkisi esimerkiksi kaikki Suomen Prisma-tavaratalot kahdeksi päiväksi keskellä Etelä-Suomen hiihtolomia. Puheenjohtaja Annika Rönni-Sällinen perusteli työtaistelua MTV Uutiset Liven haastattelussa työehtosopimusneuvottelujen hitaalla etenemisellä.

Lakko koskisi liiton mukaan lähes 50 000 työntekijää. PAMin sopimusten piirissä on kaikkiaan noin 300 000 työntekijää.

Puheenjohtaja Rönni-Sällinen sanoo, että neuvotteluissa hiertävät erityisesti kilpailukykysopimukseen kuuluvat 24 lisätyötuntia. PAM haluaa päästä lisätyötunneista eroon.

– Kun kiky-tunnit ovat poistuneet suuresta osasta teollisuuden sopimuksia, niin on mahdoton ajatus, että meidän pienipalkkaiset siivoojat ja myyjät jatkaisivat niiden tekemistä. 

– Meillä on ollut ihan rakentava neuvottelukulttuuri ja asioita on saatu eteenpäin, mutta kilpailukykysopimuksen lisätyötunneissa meillä on ihan täysi seinä vastassa. Niistä emme pääse neuvottelemaan oikeastaan ollenkaan eli tilanne on hyvin ristiriitainen, puheenjohtaja sanoo.

"Toivomme ratkaisuja ennen lakkojen alkamista"

Ensimmäiseksi lakkoon menevät muun muassa S-ryhmään kuuluva Inex Partners Oy:n Sipoon käyttötavara- ja päivittäistavaralogistiikkakeskus ja kaikki alueosuuskauppojen Prismat.

Inex Partners Oy:n lakko alkaa tiistaina 18.2. kello 6.00 ja päättyy lauantaina 22.2. kello 24.00. Prismat ovat lakossa torstaista 20.2. kello 6.00 perjantaihin 21.2. kello 24.00 saakka. Suurimpia logistiikkakeskuksia koskeva ylityökielto alkaa 4.2.

Rönni-Sällinen sanoo, että liiton toimet eivät kohdistu S-Ryhmään erityisesti tai sen työnantajapolitiikkaan.

– Päinvastoin, S-Ryhmä on esimerkillinen monessa suhteessa. Siitä ei ole kysymys. Kyse on enemmän vaikuttavuudesta ja toivomme ratkaisuja ennen lakkojen alkamista.

Lue myös:

    Uusimmat