Palvelutalon saunassa pahasti palaneen naisen tytär IL:lle: "Ei äiti ollut tunnistettavissa – hänen näkemisensä oli niin järkyttävää"

Poliisi jatkaa tutkintaa siitä, mitä kesäkuussa Valtimolla Kotorannan palveluasumisen yksikössä tapahtui. 

Poliisi sai tiedon tapauksesta 18. kesäkuuta, mutta on ollut melko vaitonainen asiaan liittyvien yksityiskohtien suhteen.

Menehtyneen naisen tytär on jo aiemmin kertonut, että hänen liikuntaesteinen äitinsä oli ollut saunotettavana suihkutuolissa ja ruumiinavausraportin mukaan saanut laajoja palovammoja, jotka ulottuivat aina keuhkoihin ja sisäelimiin asti.

Tytär on kertonut hoitajien ilmoittaneen, että naista olisi saunotettu 10 minuuttia 77-asteisessa saunassa mutta vammojen laajuus kertoo tyttären mukaan täysin toista.

Tyttären mukaan äiti oli palanut tunnistamattomaksi.

"Ei hän ollut äiti"

Nainen vietiin hoitoon ja lopulta Espooseen Jorvin palovammakeskukseen, jossa hän myöhemmin kuoli. Poliisi ei ota Ylä-Karjalan tai Iltalehden haastatteluissa suoraan kantaa, ollaanko palvelukotia syyttämässä mahdollisesta laiminlyönnistä.

Poliisi on luvannut tarkempia tietoja turmasta aikaisintaan tässä kuussa kuussa.

Nyt menehtyneen naisen tytär kertoo Iltalehdelle tapahtumien kulusta.

Hän kertoo nähneensä äitinsä sairaalassa täysin siteiden peitossa. Tytär sanoo, että perhe halusi nähdä palovammojen vakavuuden, ja naisen siteet otettiin pois jo ennen kuolemaa.

– Ei äiti ollut tunnistettavissa. En osaa selittää sitä, hänen näkemisensä oli niin järkyttävää. Ei hän ollut äiti, hän sanoo Iltalehden haastattelussa. 

– Häntä ei herätetty missään vaiheessa, kun se ei ollut mahdollista palovammojen laajuuden ja ilmeisesti myös kipujen takia. Palovammat syvenivät viikon aikana, ja siksi hänen kehonsa ei kestänyt, tytär kertoo.

Oliko hoitaja paikalla?

Tytär kertoo alustavan ruumiinavausraportin tietojen perusteella vaikuttavan siltä, että hänen äidillään oli laajoja palovammoja sisäelimissä ja keuhkoissa asti.

Hän myös pohtii, onko hoitaja ollut sovitusti saunan oven takana koko ajan. 

– Mutta onko se totuus, onko hoitaja ollut koko ajan siinä? Sitä poliisi varmaan nyt tutkii, tytär pohtii. 

Lue myös:

    Uusimmat