Mainos

Ylä-Karjala: Liikuntaesteistä naista saunotettiin palvelukodissa – sai pahat palovammat, kuoli sairaalassa

Poliisi on aloittanut kuolemansyyntutkinnan Valtimon palvelukodilla Kotorannassa loukkaantuneen alle 70-vuotiaan naisen kuolemasta, kertoo paikallislehti Ylä-Karjala. Poliisi sai tiedon tapauksesta 18. kesäkuuta.

Lehden haastatteleman naisen tyttären mukaan liikuntaesteinen nainen oli ollut saunotettavana suihkutuolissa ja ruumiinavausraportin mukaan laajoja palovammoja, jotka ulottuivat aina keuhkoihin ja sisäelimiin asti.

– Meille kerrottiin, että häntä olisi saunotettu 10 minuuttia 77-asteisessa saunassa mutta vammojen laajuus kertoo täysin toista, tytär jatkaa lehdessä.

Nainen löydettiin saunasta ja hänet kiidätettiin hoitoon Joensuun keskussairaalassa. Tytär kertoo Ylä-Karjalalle, että hänen äitinsä vietiin Joensuusta hoitoon myös Espoon Jorvin palovammakeskukseen. Nainen kuoli myöhemmin sairaalassa.

Perhe ei naisen mukaan pystynyt puhumaan naisen kanssa eikä vammoja nähty kuin vasta vainajaa tunnistettaessa. Tyttären mukaan äiti oli palanut tunnistamattomaksi.

Poliisi ei ota Ylä-Karjalan tai Iltalehden haastatteluissa suoraan kantaa, ollaanko palvelukotia syyttämässä mahdollisesta laiminlyönnistä.

– Käytännössä aina myös arvioidaan, onko asiassa syytä epäillä rikosta tai sitä, olisiko rikos laiminlyönti, tuottamuksellinen teko tai tahallinen rikos, rikoskomisario Simo Hämäläinen kertoo Ylä-Karjalalle.

Poliisin mukaan tarkempia tietoja turmasta saadaan aikaisintaan elokuussa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.