Palokunta hälytettiin paikalle useasti soineen palohälyttimen takia – äänen takaa paljastui todellinen yllätys

Papukaijan imitaatio palohälyttimen äänestä oli niin aito, että paikalle kutsuttiin palokunta, kertoo brittilehti Metro.

Daventryssa, Keski-Englannissa palokunta sai hiukan epätavalliseksi osoittautuneen hälytyksen tulipalosta viime viikon keskiviikkona. Palokunta hälytettiin paikalle, sillä eräästä talosta kuului kolme kertaa palohälyttimen ääni.

Tapauksesta epätavallisen teki kuitenkin se, ettei todellisuudessa ääni kuulunut palohälyttimestä.

Se kuului taitavasta papukaijasta.

Katso alla olevalta videolta palomiehen vinkit oikeanlaisten sammutusvälineiden hankintaan! (Artikkeli jatkuu videon alla.)


Puhelun taustalla soiva palohälytin laukaisi huolen

Steve Dockertyn, 63, palohälytin soi silloin tällöin ilman syvää syytä – myös viime keskiviikkona. Sen takia hälytysjärjestelmän tarjonnut yritys soitti Stevelle varmistaakseen, oliko kyseessä oikea tulipalo vai vain väärä hälytys.

Vaikka Steve vakuutteli kaiken olevan kunnossa, henkilökunta saattoi kuulla taustalta edelleen palohälyttimen äänen. He soittivatkin varatoimenpiteenä palokunnalle, joka kiirehti paikalle varmistamaan, että kaikki todella oli kunnossa.

Steven talossa ei kuitenkaan soinut palohälytin, vaan äänen takana oli hänen papukaijansa. Harmaapapukaija Jazz osasi imitoida niin hyvin palovaroittimen ääntä, että hälytysyrityksen henkilökunta oli erehtynyt luulemaan sitä oikeaksi.

Katso alla olevalta videolta papukaijan palohälytinimitaatio! (Artikkeli jatkuu videon alla.)


"Linnut imitoivat kirjaimellisesti kaikkea"

Steve olikin yllättynyt, kun palomiehet hakkasivat hänen oveaan keskiviikkoiltapäivänä etsien "liekkien" lähdettä.

– Palokunta oli hiukan hämmentyneenä. Sitten me kuulimme Jazzista tulevan äänen ja siitä tajusimme, että hälytyksen täytyi johtua hänestä, Steve kertoo Metron mukaan.

17-vuotiaan papukaijan eläkeläinen kertoo hankkineensa noin vuosi sitten, sillä hän halusi saada toiselle papukaijalleen Kikille, 16, seuraa.

– Linnut imitoivat kirjaimellisesti kaikkea saadakseen huomioni, ja Jazz on todella hyvä imitaatioissa, Steve kertoo.

– Tuo oli ensimmäinen kerta ikinä, kun kumpikaan niistä kahdesta imitoi palohälytintä. En tiedä, mitä naapurit mahtavat ajatella, kun he kävelevät ohi – heidän täytyy kuulla kaikenlaista. Niillä [papukaijoilla] on tapana tehdä ääniä, kun olen poissa huoneesta. Joka päivä heidän kanssaan tulee jotakin uutta.

Myös Northamptonshiren palokunnasta vahvistetaan tapahtumat. He kertovat, että palohälytyksen todellinen lähde sai palokunnan hymyilemään, ja he ovat kiitollisia, että talon asukas ja hänen kaksi papukaijaansa ovat turvassa.

Lähde: Metro

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja