Paloiko ruoka pohjaan? Näillä nikseillä puhdistat pinttymät helposti

Pohjaan palanut ruoka voi aiheuttaa harmaita hiuksia, sillä se tarttuu kattilaan lujasti kiinni. Jos tavanomainen pesu ei auta, koita näitä niksejä.

Tähän niksiin tarvitset pyykinpesupulveria tai konetiskiainetta. Peitä kattilan pohja reilusti vedellä ja lisää puoli desiä tai desi pulveria. Kuumenna seos levyllä ja anna kiehua. Lopuksi harjaa ja huuhtele. Voit lisätä veden ja pesupulverin määrää riippuen siitä, kuinka suurelle alueelle ruoka on tarttunut.

Ekosiivooja valitsee puhdistusaineet suoraan ruokakaapista. Laita kattilaan kaksi osaa etikkaa ja yksi osa vettä. Lisää vielä ruokalusikallinen suolaa ja anna vaikuttaa yön yli. Harjaa ja huuhtele kattila aamulla puhtaaksi. Huomaa, että tämä niksi ei sovellu alumiinikattiloiden puhdistamiseen.

Myös sooda on oiva puhdistaja. Peitä kattilan pohja vedellä ja lisää reilusti soodaa. Kiehauta, anna vaikuttaa ja hankaa ruoanjämät pois. Lisätehoa saat sitruunamehusta, sillä happo auttaa pinttymien irrottamisessa.

Sokeripala on yllättävä, mutta hyödyllinen siivousväline. Kostuta se ja hankaa kattilan tai lieden pinttymiä. Sokeripala käy myös uunin puhdistamiseen.

Lähteet: Martat, Sitruunaa ja Soodaa

Lue myös:

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja