Palloliitto toivoo Uefan Super Cupin lisäävän jalkapallo sutinaa Suomessa – "Tämä oli sopiva hetki"

Jymyuutinen jalkapallon ystäville! Uefan Super Cupin finaali pelataan vuonna 2022 Suomessa – Palloliiton pääsihteeri kommentoi suomalaisen jalkapallon ilouutista 6:59
Näin Palloliiton pääsihteeri Marco Casagrande kommentoi Uefa Super Cupin pelaamista Helsingissä MTV Uutiset Livelle.

Euroopan jalkapalloliiton Uefan Super Cup -finaali pelataan Suomessa vuonna 2022. Super Cupissa kohtaavat Mestarien liigan ja Eurooppa-liigan voittajat. MTV Uutiset Live tavoitti Palloliiton Marco Casagranden kommentoimaan tunnelmiaan tuoreeltaan Amsterdamista, jossa Uefan työryhmä kokoontui maanantaina päättämään asiasta.

Palloliitto on hakenut Super Cupin loppuottelua järjestettäväkseen aiemminkin. Casagranden toivoo, että Super Cup jatkaa Suomessa kiihtyvää jalkapallosutinaa.

– Varmasti moni innokas suomalainen jalkapallofani odottaa, että saa nähdä matsin tositoimissa kunnon tähtiä.

Palloliitto sai positiivista palautetta Uefan hallitukselta hakemuksestaan. Myös Pohjois-Irlanti oli hakenut loppuottelun järjestämistä useaan kertaan, joten vuoden 2021 loppuottelu pelataan Belfastissa.

– Vuosi 2022 on sopiva hetki järjestää Super Cup Helsingissä, Casagrande lisää.

Casagrande arvioi, että katsomo täyttyy suomalaisista jalkapallofaneista sekä pelaajatähtien taustajoukoista.

– Säpinä siitä varmasti tulee Helsinkiin.

Ei taloudellista riskiä Palloliitolle

Casagranden mukaan Super Cupia ei järjestetä Helsingissä talousnäkökulma edellä.

– Emme näe, että tästä tulee meille taloudellista riskiä. Uefa käytännössä kantaa suurimman talousriskin ja ottaa myös tuotot. Palloliitolle tämä on plusmiinus nolla. Tapahtuma on osittain jalkapallon markkinointia.

Super Cup on tällä hetkellä suurin jalkapallo-ottelu, joka Suomessa voidaan pelata. Casagrande ei usko, että isompia arvokisoja on vielä mahdollista järjestää Suomessa, mutta Palloliitto aikoo hakea naisten MM-kisoja vuodelle 2027 yhdessä muiden pohjoismaiden kanssa.

Casagrande ei osaa vielä kertoa lippujen hinnoista. Alustavaksi pelipäiväksi on sovittu 10. elokuuta 2022. 

Lue myös:

    Uusimmat