Palkintopallille palanneelta Kaisa Mäkäräiseltä täyskäännös hirveän päivän jälkeen – päivitteli rajuja olosuhteita: "Ei ole ollut ikinä"

Kaisa Mäkäräinen teki täyskäännöksen "hirveän harjoituspäivänsä" jälkeen ja sijoittui torstaina upeasti toiseksi ampumahiihdon maailmancupin pikakilpailussa Yhdysvaltain Soldier Hollow'ssa. Mäkäräinen ampui kisassa yhden sakon ja taipui norjalaiselle nolla-ampuja Marte Olsbu Röiselandille 11,5 sekunnilla. 

Suomalaistähdellä oli taustallaan matkustusvaikeuksia, kun hän suuntasi Kanadan maailmancup-viikonlopun jälkeen kohti Yhdysvaltoja. Mäkäräinen onnistui kuitenkin palaamaan kolmen kisan tauon jälkeen takaisin palkintopallille.

– Olen tosi tyytyväinen ja ennenkaikkea iloinen tämän päivän suorituksesta extreme-matkustuksen jälkeen. Oli varmasti valmentajalta, Jarmolta (Punkkinen), oikeat ohjeet niihin harjoituksiin, mitä tässä ennätti tehdä. Me ehdittiin hiihtämään tiistaina vielä iltapäivällä meidän viimeisimmän lennon jälkeen. Vaikka oli aika katastrofaalista vielä silloin, niin eilen tuntui jo paremmalta ja tänään oli jo ihan hyvän tuntuista hiihtoa, Mäkäräinen kommentoi Ampumahiihtoliiton tiedotteessa.

Kilpailua edeltävänä päivänä Mäkäräisellä oli muuten ollut erittäin vaikeaa.

– Eilen oli ihan hirveä harjoituspäivä penkalla. En osunut yhtään mihinkään. Huomasi, että matkustuspäivän jumit vaikuttivat. Hieroja teki eilen paljon töitä, että saatin kroppa parempaan kuntoon, ja tänään tällainen tulos oli mahdollista, Mäkäräinen kiitteli.

Mäkäräinen oli puhtaissa hiihtoajoissa nopein Soldier Hollow'n raskaissa olosuhteissa. Paikkakunnalla kilpaillaan poikkeuksellisessa 1 800 metrin korkeudessa.

– Meillä ei ole maailmancupia ollut ikinä näin korkealla. Piti olla aika varovainen alkuvauhdin kanssa. Tykkäsin kyllä ladusta, oli aika paljon kuokkaa ja vauhdikkaat laskut, eikä tasaista yhtään. Ampumapenkallekin tultiin koko ajan loivaa nousua, Mäkäräinen luonnehti.

Seuraava kilpailu on lauantaina, jolloin takaa-ajoon lähdetään pikakilpailun asemista.

– Nyt vain pitäisi jotenkin elpyä. Asutaan näissä samoissa korkeuksissa, joten varmasti palautuminen on aika hidasta. Meillä on harvoin myöskään näin aikaisia aamukisoja; toivotaan, että ollaan hereillä lauantainakin, Mäkäräinen summaili.

Lue myös:

    Uusimmat