Harry ja William erkaantuvat entisestään – prinssiveljekset sopivat merkittävästä päätöksestä äitinsä prinsessa Dianan perintöön liittyen

6:37
Harry ja Meghan ovat lähteneet virallisesti hovista – kuninkaallisasiantuntija kertoo, miltä heidän tulevaisuutensa näyttää

William ja Harry päättivät vuoden 2019 lopulla jakaa edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan muistorahaston tuotot omiin hyväntekeväisyysprojekteihinsa.

Prinssiveljesten Williamin, 38, ja Harryn, 35, huonoista väleistä on huhuttu jo pitkään. Nyt veljesten erkaantuminen on saanut lisäpontta, sillä kaksikko on The Guardianin mukaan päättänyt jakaa puoliksi tulevat tuotot edesmenneen äitinsä prinsessa Dianan muistorahastosta omiin hyväntekeväisyysprojekteihinsa. 

Sopimus on virallisten asiakirjojen mukaan allekirjoitettu viime vuoden joulukuussa Cambridgen herttuan ja herttuattaren kuninkaallisen rahaston sekä entisen, nyt jo toiminnasta poissa olevan Sussex Royal -rahaston kesken. Sopimus tehtiin vajaa kuukausi ennen kuin Harry ja hänen puolisonsa herttuatar Meghan ilmoittivat astuvansa syrjään kuninkaallisista velvollisuuksistaan. 

Dianan muistorahasto ei suorita enää aktiivista rahankeräystä, mutta se ilmeisesti saa toisinaan lahjoituksia sekä testamentattuja varoja. Näistä varoista on mennyt osuus hyväntekeväisyysjärjestöille, jotka William ja Harry ovat valinneet. Kuninkaallinen rahasto toimi yhteisesti Cambridgen sekä Sussexin herttuaparin nimien alaisuudessa viime vuoden kesäkuuhun asti, jolloin Harry ja Meghan ilmoittivat erottavansa oman hyväntekeväisyystoimintansa kahden pariskunnan yhteisestä toiminnasta. 

Maaliskuussa 2020 Harry ja Meghan ilmoittivat, etteivät he enää tule käyttämään Sussex Royal -brändiään tai samannimistä rahastoaan, vaan rahaston tulevat tulot ohjataan herttuaparin valitsemalle hyväntekeväisyysjärjestölle. Harry on ilmeisesti pyytänyt omaa osuuttaan Dianan muistorahastosta suunnattavaksi Sentebale-järjestölle, jonka hän perusti aikoinaan auttaakseen äärimmäisen köyhyyden sekä HI-viruksen ja aidsin uhreja Lesothossa, Botswanassa sekä Malawissa. 

Harry ja Meghan vetäytyivät virallisesti kuninkaallisista velvollisuuksistaan maaliskuussa ja he asuvat nyt vuoden ikäisen Archie-poikansa kanssa Los Angelesissa. Harryn ja Meghanin eron hovista on kerrottu olleen erittäin kova paikka Williamille, joka ei varsinaisesti ole osoittanut ymmärrystään tai tukeaan pariskunnan päätöstä kohtaan. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja