Mainos

Paljastus Uberin kuolonkolarista: Volvon hätäjarrutusjärjestelmä oli kytketty pois päältä

0:22

Uberin robottiauton ajamasta kuolonkolarista on tutkinnan edetessä saatu lisätietoa.

POLIISIN VIDEO VOI JÄRKYTTÄÄ: Uberin robottiauto ei havainnut jalankulkijaa – nainen kuoli

Volvon tutka- ja kamerajärjestelmiä toimittava Aptiv on kertonut, ettei Uberin toimesta autonomiseksi muokatun Volvo XC90:n oma hätäjarrutusjärjestelmä ollut toiminnassa onnettomuushetkellä. Volvon järjestelmä olisi todennäköisesti auttanut pelastamaan jalankulkijan hengen, mutta Uber oli kytkenyt toiminnon tarkoituksella pois päältä testatakseen omaa järjestelmäänsä.

– Emme halua ihmisten ajattelevan, että kyseessä olisi ollut vika meidän Volvolle toimittamassamme teknologiassa, sillä siitä ei todellakaan ole kyse, Aptivin edustaja kertoi Bloombergille.

– Volvo XC90:n kuljettajaa avustavilla järjestelmillä ei ole mitään tekemistä Uberin testiauton autonomisen järjestelmän kanssa, hän jatkoi.

Robottiauto vaati ensimmäisen kuolonuhrin

Uberin robottiauto ei onnistunut havaitsemaan 49-vuotiasta, pyöräänsä taluttanutta naista, joka lähti ylittämään tietä. Suurikokoinen katumaasturi törmäsi naiseen, joka menehtyi vammoihinsa sairaalassa. Arizonassa sijaitsevan Tempen kaupungin poliisi, muut viranomaiset sekä Uber itse tutkivat onnettomuuden syytä.

Uber ei suostunut kommentoimaan asiaa Bloombergille. Volvon edustaja niin ikään kieltäytyi ottamasta kantaa ennen kuin tutkinnan virallinen raportti valmistuu.

Lähde: Bloomberg

***

0:12

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.