Paljastus: Sebastian Vettelin jatkosopimus vaakalaudalla – Ferrari asetti rajut ehdot!

Jatkaako Sebastian Vettel Ferrarilla? Tämä polttava kysymys pyörii nyt F1-sarjan ympärillä, vaikka itse ajotapahtumat ovat jäissä.

Nelinkertaisen maailmanmestarin Vettelin nykyinen sopimus päättyy kauden 2020 jälkeen. Vettel itse myönsi vasta neuvottelevansa jatkosopimuksesta Ferrarin kanssa.

Nyt näistä neuvotteluista on tuotu esille kovia paljastuksia.

La Gazzetta dello Sportin toimittajan Luigi Pernan mukaan Vettelin jatko Ferrarilla on kaikkea muuta kuin varmaa.

Vettel teki aiemman, kolmivuotisen jatkosopimuksensa kesällä 2017. Tuolloin hän oli Ferrarin selkeä ykköskuljettaja ja yksi F1-sarjan isoimmista tähdistä.

– Kaikki mitä on tapahtunut sen jälkeen, on jättänyt jälkensä. Kauden 2018 useat virheet, jotka veivät häneltä mestaruuden, riidat (Charles) Leclercin kanssa ja niin edelleen. Ferrari ei ole enää yhtä luottavainen Vetteliä kohtaan, mitä se oli aiemmin. Se painaa vaakakupissa, Perna kirjoitti.

La Gazzetta dello Sportin lähteiden mukaan Ferrari olisi tarjonnut Vettelille vuoden jatkosopimusta, jonka arvo olisi 12 miljoonaa euroa.

Vettel pakotettaisiin roimaan palkanalennukseen, sillä nykyisessä sopimuksessaan hänen vuosiansiot ovat noin 36 miljoonaa euroa. Tämän lisäksi Vettel on kytännyt vähintään kahden vuoden mittaista jatkosopimusta.

– Ehdot ovat kaukana siitä, mitä saksalaiskuski haluaa, Gazzetta dello Sportin toimittaja Perna toteaa.

Perna mainitsee jo aiemmin esillä olleet vaihtoehdot, kun hän puhuu Vettelin potentiaalisista korvaajista. Ehdolla ovat nykyään Renaultilla ajava Daniel Ricciardo, McLarenin Carlos Sainz ja Ferrarin ohjelmaan kuuluva Alfa Romeo -kuljettaja Antonio Giovinazzi.

Vettelin kohdalla potentiaalinen vaihtoehto olisi puolestaan McLaren.

Lue myös:

    Uusimmat