Paljastus Ruotsin kiekkokulisseista aiheutti kohun – huumerikoksista epäilty pelaaja astui julkisuuteen

Ruotsin jääkiekkoliigassa SHL:ssä ensi kaudella pelaavaa Viktor Lodinia epäillään huumausainerikoksista. 

Sportsbladet kertoi viime viikolla, että erästä SHL-pelaajaa epäillään huumausaineiden ostamiseen liittyvistä rikoksista. Vuosina 2021 ja 2022 epäilty pelaaja siirsi tuhansia kruunuja syytetylle huumekauppiaalle.

Tieto tuli ilmi tutkinnassa, jossa poliisi löysi listan nimiä, jotka olivat siirtäneet rahaa huumausaineiden myynnistä epäillylle tekijälle.

Ruotsalaismedian uutisessa nimettömänä pidetty pelaaja tuli viikonloppuna itse julkisuuteen, sillä uutisointi aiheutti suuren määrän keskustelua ja kritiikkiä sosiaalisessa mediassa. IK Oskarshamnia edustava Viktor Lodin, 24, kommentoi tapausta seuran verkkosivuilla.

– Koska pelaajamme Viktor Lodin kokee tällä hetkellä sosiaalisessa mediassa ja suorissa yhteydenotoissa leviävää epämiellyttävää huhua, tässä on seuran ja Viktorin lausunto, IK Oskarshamn kirjoittaa verkkosivuillaan.

Lodin siirtyi Oskarshamnin joukkueeseen tänä kesänä. Hän edusti viime kaudella AHL-seura Belleville Senatorsia. SHL-seura myöntää tietäneensä Lodinin ongelmista rekrytointivaiheessa.

– Tapahtumat liittyvät Viktorin aiempiin ongelmiin. Hän on käynyt hoidoissa ja yhdessä IK Oskarshamnin kanssa aloittanut yhteistyön, jonka avulla varmistamme, että hän jatkaa terveenä ja työskentelee positiivisen tulevaisuuden eteen, seura kirjoittaa.

Pelaaja itse toivoo, että tapahtumat voidaan jättää taakse.

– Toivon, että voin katsoa eteenpäin positiivisin mielin ja olla roolimalli niille, jotka käyvät tai ovat käyneet läpi päihdeongelmaa tai jotka muusta syystä tarvitsevat toisen mahdollisuuden, Lodin sanoo.

Ruotsalaishyökkääjä on pelannut SHL:ssä urallaan kaikkiaan 107 ottelua. Hän on edustanut aiemmin Örebrota ja Timrå IK:ta. Tilillä on yksi NHL-ottelu Ottawa Senatorsin paidassa kaudelta 2021–22.

Lodin jäi syksyllä 2020 kiinni huumausainerikoksesta. Tuolloin hän pahoitteli tapahtunutta silloisen seuransa Timrån julkaisemassa lausunnossa. 

 

Lue myös:

    Uusimmat