Venäläisseura palkkasi 12-vuotiaaseen kohdistuneesta seksuaalirikoksesta tuomitun entisen NHL-pelurin – "Maine täysin puhdas ennen sitä"

Venäläisvetoisessa KHL:ssä pelaava Avangard Omsk on tehnyt sopimukset kahden pohjoisamerikkalaisen pelaajan kanssa. Toinen heistä on talvella ehdollisen vankeusrangaistuksen alaikäisen tytön seksuaaliseen tekoon pakottamisesta saanut Reid Boucher.

Viimeksi kaudella 2020-21 Omskia edustanut Boucher pelasi viime kaudella Lokomotiv Jaroslavlissa, mutta joutui palaamaan kesken kauden Yhdysvaltoihin seksuaalirikoksensa oikeuskäsittelyyn.

Kyseessä oli vuonna 2011 paljastunut tapaus, jossa tuolloin vielä 17-vuotias Boucher oli pakottanut 12-vuotiaan tytön kahdesti suuseksiin. Tapahtumahetkellä Boucher oli asunut tytön perheessä oltuaan mukana Yhdysvaltain jääkiekkoliiton juniorimaajoukkueiden kehitysohjelmassa.

The Athletic -lehti paljasti Boucherin myös pyytäneen alaikäisiltä tytöiltä alastonkuvia vuonna 2014. Tuohon aikaan Boucher oli 21-vuotias. Boucher teki tuolloin jo uraa NHL:ssä pelatessaan tulokaskauttaan New Jersey Devilsin paidassa. Hän pelasi kaikkiaan 133 NHL:n runkosarja ottelua Devilsissä, Nashville Predatorsissa ja Vancouver Canucksissa.

Boucherin kanssa yhden vuoden sopimuksen tehnyt Omsk perusteli amerikkalaishyökkääjän palkkaamista mainitsematta sanallakaan taustaa sille, miksi pelaajan valitsemista piti miettiä tarkkaan.

– Päätös Reid Boucherin kanssa ei ollut helppo. Ymmärrämme, että häneen kohdistui viime kauden lopussa painetta sekä täällä Venäjällä että hänen kotimaassaan, seura kertoo tiedotteessaan.

– Tilanne pakotti hänet jättämään Venäjän viime kaudella, ja ymmärrämme, että Reid oli tehnyt virheen. Sen lisäksi hän oli siihen aikaan alaikäinen, Avangard viittaa vuoden 2011 tapaukseen.

Omsk sanoo tiedotteessaan, että tapahtuneista virheistä on tärkeää tehdä johtopäätökset ja ottaa suunta parempaa kohti. Rankka seksuaalirikos ei kuitenkaan ollut este pelaajan palkkaamiselle.

– Reid tunnusti syyllisyytensä. Siitä on kulunut jo aikaa, ja seuramme päätti antaa Reidille toisen mahdollisuuden. Kaikki ansaitsevat sen. Boucherin maine oli ennen sitä absoluuttisen puhdas.

KHL-seurat menettivät Venäjän Ukrainassa käymien sotatoimien takia suurimman osan ulkomaalaisista pelaajistaan. Omsk onnistui kuitenkin saamaan Boucherin lisäksi myös kanadalaishyökkääjä Corban Knightin nimen kaksivuotiseen jatkosopimukseen.

Lue myös:

    Uusimmat