Paljastus Englannin MM-lennosta Qatariin – pukeutumiseen puututtiin, mutta koneen kyljessä nähtiin selkeä viesti

Englannin MM-joukkue saapui Qatariin 2:17
Näin Englannin MM-joukkue saapui Qatariin.

Brittiläisen lentoyhtiön Virgin Atlanticin linjaus sukupuolineutraaleista työasuista ei ollut voimassa lennolla, joka vei Englannin jalkapallomaajoukkueen MM-kisoihin Qatariin. 

Pääkuvan videolla kuvaa Englannin MM-joukkueen saapumisesta Qatariin.

Lentoyhtiö teki uuden linjanvedon syyskuussa. Sen mukaan työntekijät "voivat käyttää asuja, jotka kuvastavat sitä, kuinka he identifioivat itsensä". Tiistaisella Qatarin-lennolla pukeutumiskoodi oli tiukempi, vanhan säännöstön mukainen. 

Virgin Atlanticin tiedottajan mukaan uudistus otettiin käyttöön ensin Isoon-Britanniaan, Yhdysvaltoihin ja Israeliin suuntautuvilla lennoilla, sillä "kyseiset maat ovat hyväksyvämpiä muunsukupuolisia kohtaan ja sallivat vahvemman itseilmaisun".

MM-isäntä Qatar on ollut vahvasti tapetilla muun muassa ihmisoikeustilanteestaan.

Englannin joukkue lensi Qatariin koneella, joka oli nimeltään "Rain Bow" (Sateenkaari). Sen kyljessä oli kuva Britannian lippua pitävästä miehestä, jolla oli päällään sateenkaarenvärinen verryttelypuku. Sateenkaarilippu on yksi seksuaali- tai sukupuolivähemmistöjen tunnuksista. 

Englannin jalkapalloliitto selvitti BBC:lle, ettei se valinnut kyseistä konetta, mutta joukkue matkusti sillä mielellään. 

"Jännitys kasvaa"

Itse kisoissa Englannin joukkue pyrkii katkaisemaan 56 vuoden mittaisen kuivan kauden. Se oli lähellä mestaruutta edellisessä arvoturnauksessa, kesän 2020 EM-kisoissa, joissa se hävisi finaalin Italialle vasta rangaistuspotkuilla. 

– Olemme pärjänneet hyvin isoissa turnauksissa, ja nyt jäljellä on enää yksi askel. Toivottavasti pystymme ottamaan sen tällä kertaa, Tottenhamin ja Englannin maajoukkueen hyökkääjä tähti Harry Kane kommentoi ryhmän saavuttua Qatarin Dohaan. 

– Jännitys kasvaa joukkueen sisällä. On kiva olla täällä ja päästä huomenna (keskiviikkona) harjoituskentälle. 

Englanti pelaa B-alkulohkossa ja aloittaa turnauksensa Iran-ottelulla ensi maanantaina. 

Lue myös:

    Uusimmat