Paljastaako Trump aikeensa presidenttiehdokkuudesta? Näin tutkija ennakoi illan puhetta

15:03
Trump puhuu ensimmäistä kertaa julkisuudessa vallanvaihdon jälkeen – mitä hän on tehnyt tällä välin?

Yhdysvalloissa entinen presidentti Donald Trump puhuu tänään konservatiiviaktivistien ja -poliitikkojen vuotuisessa konferenssissa Floridan Orlandossa.

Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tutkija Maria Annala uskoo, että Trump tulee puheessaan toistelemaan jo tutuksi tulleita näkemyksiään. 

– Hän puhunee edelleen siitä, että vaalit olivat vilpilliset ja että hän olisi omasta mielestään ollut voittaja. Trump on hyvä pitämään puheita, joissa hän ei konkreettisesti lupaa mitään tai kerro aikeistaan.

Annala ennakoi, että Trump ei tule paljastamaan konkreettisia suunnitelmiaan tai sitä, aikooko hän asettua ehdolle vuoden 2024 presidentinvaaleissa. 

– Kun hän poistui valkoisesta talosta ennen presidentinkautensa päätöstä, hän kertoi aikovansa tehdä comebackin mutta ei kertonut missä muodossa. En usko, että suunnitelmat ovat tässä välissä täsmentyneet niin paljon, että hänen kannattaisi niitä julkistaa.

Annalan mukaan konferenssi puhujakattauksessa painottuvat Trumpille myötämieliset puhujat. Kokouksen puhujat ovat Trumpia tukevia republikaaneita, kuten senaattori Ted Cruz.

Annalan mukaan konferenssin puhujien perusteella näyttää, että republikaanipuolueessa on yhä toiveita siihen, että Trump asettuisi ehdolle. Annala pitääkin Trumpin asettumista ehdolle vuoden 2024 vaaleissa todennäköisenä.

– Se näyttää tällä hetkellä suhteellisen todennäköiseltä. Toki neljässä vuodessa ehtii tapahtua paljon. Trumpia vastaan on esimerkiksi yhä vireillä useita oikeusjuttuja, Annala muistuttaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja