Mainos

Palinin valinta ajoi feministit Obaman taakse

Joukko merkittäviä yhdysvaltalaisia naisasiaryhmiä ilmoittaa tukevansa demokraattiehdokas Barack Obamaa presidenttikilvassa. Ryhmien mielestä republikaaniehdokas John McCain pitää naisia tyhminä, jos hän kuvittelee saavansa heiltä ääniä valitsemalla naisen varapresidenttiehdokkaakseen.

Ryhmät sanovat edustavansa yhteensä miljoonia naisäänestäjiä. Mukana on kaikille naisille tarkoitettuja järjestöjä sekä muun muassa mustien naisten ryhmä, liike-elämässä vaikuttavien naisten ryhmä ja sosiaalityöntekijöiden järjestö, jonka jäsenistä valtaosa on naisia.

- Yli vuosikymmenen ajan Barack Obama on sanonut naisten oikeuksille kyllä, kun taas John McCain on sanonut järjestelmällisesti ei, sanoo National Organization for Women -järjestön johtaja Kim Gandy.

Gandyn mukaan virallisen tuen antaminen Obamalle tuntui erityisen tärkeältä ja kiireelliseltä sen jälkeen, kun McCain valitsi varapresidenttiehdokkaakseen Sarah Palinin.

- John McCain valitsi aisaparikseen naisen houkutellakseen demokraattiäänestäjiä republikaanien taakse. Mutta naiset ovat fiksumpia kuin hän luulee, kommentoi sosiaalityöntekijöiden järjestön johtaja Betsy Clark.

- Naiset tietävät, että heidän kannattaa valita ehdokkaansa poliittisten kantojen eikä sukupuolen perusteella.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.