Sankariauramies Pauli sai koskettavan puhelun paleltumiskuolemalta pelastamaltaan nuorelta naiselta: "Tuntui niin hyvältä kuulla hänen äänensä"

2:01
Auramies Pauli, 62, löysi hyytävästä pakkasyöstä paleltumisen partaalla olleen tiedottoman nuoren naisen

Alle 20-vuotias iisalmelaisnainen oli paleltumiskuoleman partaalla viime viikon keskiviikon ja torstain välisenä yönä. Naisen pelastanut auramies Pauli Vinter, 62, on saanut rutkasti kiitosta sankariteostaan.

Auramies Pauli Vinter ehti jännittää, pelätä ja toivoa hyvän tovin, kunnes perjantaina pakkasessa viruneen naisen äiti soitti kertoakseen tyttärensä voivan olosuhteisiin nähden hyvin.

Lauantaina puhelin soi jälleen. Tällä kertaa Vinteriä tavoitteli nainen, jonka hän oli vain pari päivää aikaisemmin pelastanut.

– Tuntui niin hyvältä kuulla hänen äänensä. Kädet olivat alkaneet toimia ja hän kertoi, että menee hyvin. Kotiin hän ilmeisesti pääsee tiistaina, Vinter kertoo liikuttuneena.

– Ehkä pelastin hengen, Vinter lisää hetken tauon jälkeen.

Kiitokset ovat vetäneet nöyräksi

Kohmeisen naisen pelastaminen oli Vinterin mielessä koko viikonlopun. Vinterin uroteko on puhuttanut myös sosiaalisessa mediassa.

– Onhan sitä palautetta tullut. Tyttäreni kautta olen kuullut sosiaalisessa mediassa olleista kommenteista ja tykkäyksistä. Tuntuu, että en minä ole näin hyvä ihminen, Vinter kertoo vaimealla äänellä.

– Olen ollut kyyneleet silmissä, Vinter myöntää.

MTV Uutisten tapausta käsitteleviin juttuihin on pelkästään Facebookissa tullut liki 10 000 reaktiota ja 400 kommenttia, joista lukemattomissa Vinterin toimintaa kiitellään esimerkilliseksi ja sankarilliseksi.

Pelastaja ja pelastettu tapaavat

Auramies Vinter aikoo tavata pelastamansa naisen.

– Tarkoitus on käydä syömässä. Minä vaikka tarjoan, Vinter nauraa.

– Taisin saada ikuisen ystävän. Oma tyttäreni synnytti juuri kaksi viikkoa sitten. Kaikki tapahtuu nyt samaan aikaan, Vinter lisää tunteellisena.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja