Mainos

Pakotelistalle joutuneen suomalaisliikemiehen riita päättyi sovintoon

Yhdysvaltain Ukraina-pakotelistalle päätyneen suomalaisliikemiehen Kai Paanasen riitajuttu on päättynyt käräjäoikeudessa osapuolten sovintoon. Mitä ilmeisimmin kiusallinen riita on sovittu rahalla. 

Riita liittyi osakekauppaan, jolla Paanasen SET-yhtiö osti puolikkaan bisneslentoyhtiö Airfixistä keväällä 2014. Poikkeukselliset järjestelyt paljastettiin MTV Uutisten erikoisraportissa noin kuukausi sitten. 

Siitä käy ilmi, että pakotelistalle joutunut venäläisliikemies Gennadi Timtshenko oli myynyt maaliskuussa 2014 loput lentoyhtiön omistuksistaan pitkäaikaiselle ystävälleen ja yhtiökumppanilleen Petr Kolbinille. Kun kävi ilmi, että uusi omistaja ei täytä viranomaisvaatimusta lentoyhtiön omistajan EU-taustasta, Kolbin myi puolet lentoyhtiöstä Timtshenkon toiselle ystävälle Kai Paanaselle. Puolikas myytiin 400 000 eurolla, minkä summan myyjä lainasi ostajalle. Lisäksi myyjä antoi tappiotakuut tulevien vuosien varalle. 

Vantaan käräjäoikeus toteaa tuoreessa ratkaisussaan, että riidan käynnistänyt lentoyhtiön vähemmistöosakas Cloudex on peruuttanut kanteensa eikä vastaajallakaan ole asiassa mitään vaatimuksia. Käräjäoikeus tiedotti viime viikolla, että osapuolet olivat neuvotelleet sovinnosta ja viimeistelivät vielä sen yksityiskohtia. 

Ratkaisun myötä käräjäoikeus ei siis ehtinyt ottaa kantaa Cloudexin väitteeseen, että Paanasen ja Timtshenkon ystävän välisessä kaupassa olisi vedätetty vähemmistöosakasta. Cloudex piti kauppaa selvästi alihintaisena ja syytti Paanasta siitä, että lentoyhtiön yhtiöjärjestyksestä poistettiin lunastuslauseke - vastoin Cloudexin tahtoa. 

Lunastuslauseke antaa muille osakkaille mahdollisuuden estää kaupan ulkopuoliselle lunastamalla itse myynnissä olevat osakkeet. Paanasen puoli taas piti riitajuttua vain Cloudexin härskinä yrityksenä rahastaa.

Jo oikeudenkäynnin aikana Cloudex väläytti rahalla sopimisen mahdollisuutta, mutta sovinto syntyi vasta sen jälkeen, kun asiaa oli jo puitu käräjäoikeuden salissa.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.