Mainos

Pakoon ahdistavia muistoja – suomalaisperhe myy koko elämänsä: ”Aika vaihtaa maisemaa ja aloittaa alusta"

Riihimäkeläisperhe pisti koko omaisuutensa myyntiin.

Osto- ja myyntisivusto Tori.fi:ssä julkaistu myynti-ilmoitus voi saada hieraisemaan silmiään. Riihimäkeläisen Janna Rautiaisen lisäämä ilmoitus ei ole sieltä perinteisimmästä päästä, sillä ilmoituksessa myynnissä on viisihenkisen perheen koko omaisuus. 

"Muualla on helpompi hengittää"

Herajoella sijaitsevan omakotitalon myyntihintaan kuuluvat muun muassa huonekalut, astiat, neljä televisiota, ruohonleikkuri, urheilutavaroita, työkaluja ja perheen auto, vuoden 2011 Scoda Octavia. Jos sopivaa ostajaa ei löydy, perhe on valmis tarjoamaan talon myös vuokralle 1.9.2017–30.6.2018 väliselle ajalle.

Tarkoituksena on olla pois kouluvuoden verran ja katsoa sitten, mikä on heidän lopullinen ratkaisunsa.

– Yhteydenottoja on tullut paljon, mutta mitään tarjousta ei ole tullut, Rautiainen kertoo MTV Lifestylelle.

"Meidän perheen on aika vaihtaa maisemaa ja aloittaa alusta", perhe kertoo ilmoituksessaan.  Jos talo saadaan myytyä, perheen tie vie Espanjaan.

Rautiainen kertoo, että lähipiiri luuli huhtikuun ensimmäisenä päivänä julkaistua ilmoitusta aluksi aprillipilaksi. Kun totuus selvisi, perhe on saanut runsaasti kannustusta suuresta päätöksestään.

– Kyllä kaikki, jotka tietävät, mitä olemme viimeisten vuosien aikana läpikäyneet, ymmärtävät päätöksen. On ollut ihanaa saada lämpimiä tsemppiviestejä ja onnea uuteen alkuun. Lapsetkin ovat innoissaan lähdössä ja harjoittelevat espanjaa, Rautiainen kertoo.

Näin suuren päätöksen tekeminen omasta lapsuudenkodista oli Rautiaiselle vaikea, mutta alitajunnassa kummittelevat muistot ajoivat ratkaisuun. Muualla on helpompi hengittää. 

– Liikaa on tapahtunut hyvin lyhyessä ajassa. Liikaa huonoja muistoja, jotka kotona ahdistavat, Rautiainen kertoo päätöksen synnystä.

Jalkaleikkaus vei liikuntakyvyn 

MTV Lifestyle kertoi helmikuun lopulla suuresta surusta, joka kohtasi Rautiaisen perhettä kaksi vuotta sitten. Kohtukuolema ja pienen tytön menettäminen oli vaikea paikka koko perheelle. Kaksi kuukautta Lila-vauvan menettämisen jälkeen Rautiainen alkoi odottaa Lilja-tyttöä, jonka odotusaika sekä ensimmäiset elinviikot olivat täynnä huolta ja pelkoa. 

– Olihan sitä sekasin. Surin ja pelkäsin. Meidän perheellä nyt on tässä kolmen vuoden aikana ollut tosi paljon surua ja murhetta. Lilja syntyi, mutta sairastui verenmyrkytykseen 7-viikkoisena. Siinä olisi voinut käydä hullusti. Vihdoin kun sain vauvan ja uskalsin olla onnellinen, niin meinattiin sekin meiltä viedä, Rautianen kertoo.

Elämän mittainen taistelu -blogissaan nainen kertoo viime vuoden aikaisista tapahtumista, jotka ovat ajaneet perheen epätavalliseen ratkaisuun. Perheen elämää on varjostanut menetyksen ja pelon lisäksi myös äidin jalkaleikkaus ja siitä seurannut hoitovirhe.

– Kuinka jonkun virheen takia meidän perhe on joutunut kärsimään. Tulot tippuneet, liikuntakyky mennyt, työpaikka lähtö mieheltä, mun työpaikka onneksi vielä on (tulevaisuus näyttää, kuinka siitä ammatista selviän), mun elämäni rakas urheilu ja jalkapallo on viety. Lapsille en ole voinut opettaa pyöräilyä, hiihtoa, luistelua, en oikeestaan mitään, Rautiainen kertoo blogissaan.

***

6:35

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.