Sannan lapsuudenkodista jäivät jäljelle vain tuhkat ja lainanmaksu: Nyt perhe asuu autohallissa: "Meitä auttaneet ihmiset ovat uskomattomia"

0:30

Vuosi sitten heinäkuussa Sanna Mäensivu perheineen menetti kotinsa: Omakotitalon eteisessä olleesta pakastimesta syttynyt tulipalo vei perheeltä kerralla kodin ja tavarat. Vakuutusta ei ollut, joten jäljelle jäi vain tuhkat ja asuntolaina. 

Jämijärvellä sijaitseva talo oli Mäensivun lapsuudenkoti, jonka hän oli ostanut avopuolisonsa Juha-Matti Rajalan kanssa isänsä kuoleman jälkeen. Tuhoisan palon sattuessa talossa ei ollut onneksi ihmisiä, mutta kaikki muu meni.

– Jäin kaipaamaan ihan kaikkea mitä itsellä oli. Eläimet ovat olleet oma juttuni aina ja palossa menivät myös perheen kissa ja akvaariokalat. Isästäni oli jäljellä vain valokuvat ja ne kaikki menivät, Mäensivu kertoo MTV Uutisille.

Perhe maksaa nyt siis asuntolainaa asunnosta, joka on palanut maan tasalle.

– Siinä on oma tyhmyys kun ei ollut talossa vakuutusta silloin. Se on sen hinta nyt sitten, Mäensivu huokaisee.

Päätös muuttaa autohalliin

Sanna ja Juha-Matti päättivät tilapäisesti muuttaa tyttärensä Nitan kanssa pihalla sijaitsevan autohallin sosiaalitiloihin.

– Meillä on asuntolaina, jota me maksamme. Päätimme väliaikaisesti asua tässä. Olemme tottuneet omaan rauhaan, joten teimme sitten  tänne hallin sosiaalitiloihin kotitilat, Mäensivu kertoo. 

– Kaikki tarvittava kyllä löytyy, eli sinänsä emme ole paniikissa. Meillä on omaa tilaa ympärillä ja miehellä on autoharrastus, autot ovat saaneet pidettyä Juhan kasassa tässä tilanteessa, hän jatkaa.

Ihmisten auttamishalu kovia kokenutta perhettä kohtaan käynnistyi lasten kautta.

– Se lähti siitä, kun tyttäremme aloitti ykkösluokan ja sai kaverikseen eskariluokkalaisen Viivin. Viivi oli kotonaan sanonut, että hänellä on uusi paras ystävä, mutta voidaanko siellä käydä kylässä kun hän asuu autotallissa. 

Tieto Mäensivun perheen karusta kohtalosta lähti kulkemaan kulovalkean tavoin. Ja paljon onkin jo tapahtunut lyhyessä ajassa: Uusi koti on rakentumassa palaneen kodin tilalle talkoovoimin. Mukana auttamassa on ollut tuttuja ja tuntemattomia.

– On aivan järkyttävän hieno piirre, että löytyy sellainen vanhan ajan talkoohenki. Se on ihan uskomatonta, että sellaista löytyy vielä nykypäivänä. Tämä porukka, joka on ollut talkoilla auttamassa, on kyllä aivan uskomattomia ihmisiä, Mäensivu kiittelee vuolaasti.

Mäensivu kertoo, että uuteen taloon olis tarkoitus päästä muuttamaan jo ensi vuoden puolella. Hän uskoo, että rakenteilla olevasta talosta tulee perheelle kaunis ja ainutlaatuinen koti.

– Virheistä on todellakin opittu. Ikinä en enää halua sitä, että lapseni joutuu kärsimään tyhmyyksien takia. Tämän jälkeen meillä on koti jossa on vakuutus, Mäensivu kiteyttää.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja