Mainos

Pakolaisten vastaanottaminen ei kiinnosta kuntia

Pakolaisten sijoittaminen kuntiin kangertelee. Viime vuonna kunnat vastaanottivat vain vajaat 1 100 pakolaista ja turvapaikanhakijaa. Sisäministeriön tavoite oli kaksinkertainen.

Kuntien kiinnostusta kiintiöpakolaisten vastaanottoon ei herätetä edes rahalla. Syyskuussa voimaan tullut uusi kotoutumislaki pidensi kunnille maksettavien korvausten maksuaikaa kolmesta neljään vuoteen. Silti vastaanotto säilyi edellisvuoden tasolla. Viime vuonna vain alle 15 prosenttia kunnista avasi ovensa pakolaisille.

Esimerkiksi Muuramen kunnassa tilannetta selitetään talousresursseilla.

– Ymmärrän hyvin kunnanjohtajana kuntien tuskan siitä, että meidän pitäisi ottaa vastuu tällaisista humanitäärisistä asioista. Kun talous ei anna myöden, olemme tässä tilanteessa, sanoo kunnanjohtaja Ari Ranta-aho.

Tälle vuodelle kuntapaikkatavoitetta on pienenetty, koska turvapaikanhakijat ovat vähentyneet. Kuntiin on nyt tavoitteena sijoittaa 1 700 pakolaista ja turvapaikanhakijaa. Haastetta riittää, sillä tavoitteen toteutuminen edellyttää kuntien vastaanottohalukkuuden kasvavan yli puolella nykyisestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.