Pakolaisten määrä jopa kaksinkertaistunut Kreikan saarilla kuukauden aikana – leirit ovat tupaten täynnä: "Wc:t ja suihkut eivät riitä kaikille"

Pakolaisleirit ratkeamispisteessä Kreikassa – onko pakolaiskriisi kärjistymässä? 7:28
Pakolaisten määrä jopa kaksinkertaistunut Kreikan saarilla kuukauden aikana. Aiheesta keskusteltiin perjantainaamun Huomenta Suomessa.

Kreikan saarten pakolaistilanne on pahentunut viimeisen kuukauden aikana. Saarille tulleiden siirtolaisten määrä on jopa kaksinkertaistunut.

Aiheesta keskusteltiin aamun Huomenta Suomessa. 

– Saarten leireillä tilanne on huono. Leireillä on moninkertainen määrä ihmisiä, mitä ne pystyvät ylläpitämään, sanoo kansainvälisen katastrofiavun päällikkö Tiina Saarikoski Suomen Punaisesta Rististä.

Suuri osa saarille hakeutuvista ihmisistä tulee Turkin kautta. Tavoite on päästä Eurooppaan.

Nelinkertainen määrä ihmisiä

Manner-Kreikan Thessalonikissa oleva SPR:n avustustyöntekijä Toni Laitinen kertoo, että mantereella leirit ovat tupaten täynnä, ja saarten leireillä väkeä on jopa nelinkertaisesti kapasiteettien verran.

– Tämä tarkoittaa sitä, että ihmisille ei voida antaa sellaisia asumistiloja, joihin leireissä ollaan totuttu. Se aiheuttaa vähän skismaa asukkaiden välillä, kun toisilla on paremmat ja toisilla huonommat olot, Laitinen avaa.

– Esimerkiksi wc:t ja suihkut eivät riitä kaikille.

Kuuntele haastattelut kokonaisuudessaan artikkelin videolta.

Lue myös:

    Uusimmat