Pakohuoneessa ei kannata ottaa itseään liian vakavasti: Yrittäjät kertovat pelaajien yleisimmät mokat ja hämmentävimmät ratkaisut

Pakohuoneessa ei kannata ottaa itseään liian vakavasti – yrittäjä listaa pelaajien yleisimmät mokat 5:42
Pakohuoneyritys aMazed Gamesin omistaja Vera Kovaleva kehottaa suhtautumaan pakohuoneisiin nimenomaan pelinä ja pitämään ensisijaisesti hauskaa.

Pakohuonepeli on ennen kaikkea elämys, johon kannattaa heittäytyä mukaan. Pakohuoneyrittäjät kertovat, miten pakohuoneessa ei kannata toimia.

Pakohuonepelien perimmäinen ajatus on selvitä huoneesta pois tunnin sisällä.

Veren maku suussa peliä ei kuitenkaan kannata suorittaa. Helsinkiläisen aMazed Gamesin omistaja Vera Kovaleva  kehottaa suhtautumaan pakohuoneisiin nimenomaan pelinä ja pitämään ensisijaisesti hauskaa.

Heittäytyminen on tärkeää.

– Jos ei heittäydy, vaan pitää sitä jonkinlaisena älykkyystestinä, on ikävä tunti tulossa, Kovaleva toteaa naureskellen.

Katso yllä olevalta videolta Kovalevan vinkit siihen, miten pakohuoneessa kannattaa toimia ja mitkä ovat yleisimmät mokat.

Ensikertalaisten virheet pakohuonepelissä

Helsinkiläisen Exite Live Gamesin Aleksi Jokelan mukaan ensikertalaiset erehtyvät usein luulemaan, että pakohuonepeli on paljon helpompi ratkaista kuin se todellisuudessa on.

– Monethan luulevat, että pelit on suunniteltu lapsille, mutta ne ovat usein aikuisellekin todella haastavia, Jokela kertoo.

Kuvitelmat omista taidoista saattavat olla hieman ylimitoitetut, eikä aina uskalleta edes kysyä neuvoja pelin ohjaajalta. Vihjeet on Jokelan mukaan kuitenkin tarkoitettu tukemaan pelin läpäisyä, eikä pelissä kannata turhaan tuskastua yrittäessään pelata pelin läpi ilman vihjeitä.

– Pieni osa ihmisistä läpäisee täysin ilman ohjeita, varsinkaan ensimmäisellä kerralla. Ei ole mitenkään häpeä ottaa vihjeitä.

Vihjeiden tarjoaminen ja kysyminen on Jokelan mukaan omanlaisensa taiteenlaji myös pelinohjaajan näkökulmasta. Pelaajan ei saisi antaa turhautua tämän jäätyä jumiin, vaan vihjettä pitäisi tarjota riittävän aikaisessa vaiheessa, muttei kuitenkaan liian aikaisin.

Ensimmäisellä pelikerralla ihmisillä menee Jokelan mukaan myös aikaa siihen, että jäädään ihmettelemään, mitä pelissä kuuluisi oikeastaan tehdä.

– Kun on kerran pelannut, tietää, että ensimmäisenä pitää tutkia koko huone, etsiä mahdolliset vihjeet ja sitten miettiä yhdessä, mitä niillä tehdään.

Jokaisen pelaajan kannattaa Jokelan mukaan tehdä eri asioita, mutta olisi tärkeää kuitenkin kommunikoida löydöksistään.

Lue myös:

    Uusimmat