Pakkasen viimeinen vihje hämmensi Masked Singerissä – Mikko Leppilampi paljastaa nyt tarinan Irina Björklundin valokuvan taustalta

5:06
Näin juontaja Mikko Leppilampi kommentoi tuoreeltaan matkaansa Masked Singerissä

Masked Singerissä kolmanneksi tullut Mikko Leppilampi kertoo nyt, mistä yllättävässä viimeisessä vihjeessä oli kyse.

Juontaja Mikko Leppilampi kertoo MTV Uutisille nauttineensa täysin siemauksin matkastaan Masked Singer Suomi -ohjelmassa. Varsinkin ohjelman ensimmäisissä jaksoissa katsojat ja panelistit täysin hämännyt Pakkanen paljastui Leppilammeksi lauantaina, kun hän riisui maskinsa ensimmäisenä finaalikolmikosta.

– Oli sija mikä tahansa, tärkeintä oli, että pääsi vetämään kaikki suunnitellut biisit! Mulle oli tärkeä kokemus, että pääsin ilman ennakko-odotuksia roiskimaan biisejä laidasta laitaan ja tekemään tuollaista hahmoa, suosikkijuontaja kuvaili tunnelmiaan sunnuntaina puhelimitse.

– Nautin suunnattomasti siitä, että pääsin leikkimään poptähteä ja näyttämään erilaisia puolia itsestäni ilman että kukaan torppaa sen perusteella, tykkääkö aiemmista töistä vai ei. Se oli jopa terapeuttinen matka, hän jatkaa.

Leppilampi kertoo, pitävänsä hahmoista siksi, että niissä on jotain totta, vaikka ne ovatkin karikatyyreja. Hän sanoo myös oppineensa paljon erilaisesta tv-projektista.

– Sain siitä tosi paljon mukaan myös omaan tekemiseen, elämään ja tapaan olla työyhteisössä, pohti Leppilampi, joka kertoi antaneensa ohjelmassa tilaa ammattilaisille hoitaa oma tonttinsa ja todenneensa, ettei aina tarvitse puuttua kaikkeen.

Pakkasen viimeinen vihje, Irina Björklundin valokuva, hämmensi monia. Leppilampi kertoo nyt, että se oli hänen viimeinen yrityksensä hämmentää pakkaa kunnolla.

– Vihjeessä pitää olla totuuspohja ja yritin heittää vielä loppumetreillä kunnon kierrepallon. Rukajärventie-elokuvan ohjaaja on isäni kaveri ja olin isän kanssa ensi-illassa. Fanitin Peteä (Peter Franzén) ja olin salaa kaukoihastunut Irinaan. Kun istuttiin ensi-iltabileissä Kappelissa pöytään, vähän ajan kuluttua pöytään istuvat Irina ja Pete, Leppilampi muistelee.

– Ja kun menin ekan kerran Losiin, asuin heidän luonaan alkuun. Meistä on tullut kollegoja ja ystäviä. Se oli viimeinen, epätoivoinen hämäysyritys, että luulkaa nyt Peteksi! hän nauraa.

Pitkän uran tehnyt Leppilampi toteaa, ettei ole saanut mistään työstään ikinä niin paljon viestejä kuin nyt Masked Singer -finaalin jälkeen. Arvauksia Pakkasen henkilöllisyydestä alkoi kantautua myös Leppilammen korviin kesken kilvan varsinkin sen jälkeen, kun Maria Veitola ilmoitti olevansa varma asiasta. 

– Siinä kohtaa he unohtivat, että hahmo voisi olla ulkomaalainen, pohtii Leppilampi, joka puhui tarkoituksella englantia ohjelmassa.

– Ajatus oli, että sillä yritän hämätä. Se liittyi omaan taustaan: Kävin lukion Kanadassa ja asuin Losissa sen jälkeen.

Leppilampi itse oli kertonut asiasta vain puolisolleen Beata Pappille sekä äidilleen, joka auttaa hänen yritykseensä liittyvissä asioissa. Tyttärelleen Lilialle hän ei asiasta kertonut.

– Se oli ihan fiiliksissä ja tykkäsi tosi paljon, kun oli tanssijoita mukana. Kun panelistit olivat jo puhuneet asiasta, niin sitten tuli Whatsapissa viesti: ”Isi, mä tiedän!”.

Jotkut arvaukset Pakkasen henkilöllisyydestä huvittivat ja yllättivät Leppilampea.

– Ihan alkuun Adam Lambert oli sellainen, että lopettakaa nyt. Ja David Hasselhof ja Renny – Mitä!? Se oli vähän erikoista, hän nauraa.

Hän yritti itsekin arvuutella muiden osallistujien henkilöllisyyttä. Muiden finalistien Jarkko Tammisen ja Marko Hietalan henkilöllisyys pysyi mysteerinä kalkkiviivoille asti.

– Tunnen Jarkon niin hyvin, että ihan finaalivaiheessa vasta tajusin, että hetkinen! Markon kanssa on taas joskus aikoinaan laulettu joululähetyksessä duettona Ave Maria. Kyllä siinä se tietty soundi on, kun se lähtee vetämään ylhäältä kovaa, mistä tajusin, että kyseessä täytyy olla taitava hevilaulaja.

Masked Singer Suomi -ohjelman voittaja Marko Hietala ja Jarkko Tamminen nähdään maanantaina 21.12. MTV3-kanavalla Uutisaamussa kello 8.18!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja