Pakkanen vei kissan kaikki tassut – sai tieteen avulla uuden mahdollisuuden elämään

0:33
Fluffy-kissakin kohtasi melkein loppunsa, kun se paleltui lumihangessa. Kuin ihmeen kaupalla amerikkalaiskissa kuitenkin toipui.

Etelä-Siperian pakkasissa tassunsa menettänyt kissa sai uuden mahdollisuuden elämään proteesien avulla, uutisoi IFL Science.

Novokuznetskissa asuva Dymka-niminen venäläiskissa vietiin eläinlääkäriin lokakuussa 2018 vakavan paleltuman vuoksi. Pakkanen oli purrut kissaa niin pahoin, että lääkärit joutuivat amputoimaan sen kaikki tassut, korvat ja hännän. Dymkan epäillään joko karanneen kotoaan tai pudonneen ikkunasta hyiseen säähän.

Kyseessä olisi saattanut olla Dymkan loppu, ellei eläinlääkäreillä olisi ollut ässää hihassaan.

Tieteen ansiosta kissa pystyy jälleen kävelemään

Novosibirskissä sijaitsevan BEST-eläinklinikan ja Tomskin teknillisen yliopiston yhteistyön ansiota Dymka pystyy nyt kuin ihmeen kaupalla elämään lähes normaalia kissan elämää.

Yliopiston tutkijat kehittivät kissalle sopivat, titaanista valmistetut 3D-tulostetut proteesit. Siirrännäisen hylkimistä estääkseen tutkijat yhdistivät titaanin eläviin luusoluihin. Dimky on toinen kissa, jolle vastaava, neljä raajaa koskeva operaatio on koskaan tehty.

Proteesihoito suoritettiin kahdessa eri vaiheessa. Nyt operaatioista on kulunut seitsemän kuukautta. Dimky pystyy jälleen kävelemään, juoksemaan, leikkimään ja jopa nousemaan portaat.


Puoli vuotta sitten julkaistulla videolla näkyy, kuinka Dimky harjoittelee proteesien kanssa kävelyä. Jos video ei näy, voit avata sen tästä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja