Päivitä meikkipussisi 2010-luvulle: Nämä tuotteet jokainen nainen tarvitsee

Mitä kaikkea moderni nainen tarvitsee meikkipalettiinsa? Kauneuden ammattilainen Mariela Sarkima listasi tärkeimmät kosmetiikkatuotteet, jotka olisi hyvä löytyä omasta meikkipussista.

Onko poskipuna enää muotia? Miten pohjustusvoide kannattaa valita? Mitä valokynällä tehdään? Tarvitsenko juuri minä puuteria? Meikki- ja hiustaitelija  Mariela Sarkima  listasi, mitä kaikkea 2010-luvun meikkipaletista tulisi ehdottomasti löytyä.

Nämä meikkituotteet jokainen nainen tarvitsee:

Pohjustustuote

– Jos lähdetään aivan meikkipussin pohjalta, sieltä on hyvä löytyä omalle ihotyypille sopiva pohjustustuote eli primer. Kaikki eivät välttämättä tarvitse mattaista pohjustusvoidetta, vaan joku voi tarvita esimerkiksi heleyttävän, toinen taas napakoittavan antiage-tuotteen, Sarkima neuvoo.


Valokynä

– Valokynä ei mene koskaan muodista, se on aivan ehdoton!


Meikkivoide

– Sen jälkeen tarvitaan tietysti meikkivoide, tai esimeriksi kevyt ja ohut BB- tai CC -voide. Nykyään monet meikki- ja BB-voiteet ovat lisäksi sellaisia, etteivät ne vaadi erikseen puuteria, Sarkima kuvailee.


Puuteri / meikkipuuteri

– Jos sinulla on hyvä iho, et välttämättä tarvitse puuterointia. Jos ihosi on vähänkään rasvainen tai sinulla on isot ihohuokoset, silloin puuterointi kannattaa.

– Itse olen käyttänyt puuteroinnissa meikkipuuteria, vaikka irtopuuteri onkin klassikko. Teen todella ohuen, läpikuultavan pohjan, mutta tuonkin intensiivisyyttä sillä, että otan ison puuterisiveltimen ja puuteroin meikkipuuterilla; siitä tulee vähän paksuutta, ja olen todennut että se myös kestää pidempään, Sarkima vinkkaa.

– Meikkipuuteri toimii niin, että otat sen töihin mukaan ja päivän aikana voit fiksailla sen mitä tarvitsee.


Rajauskynä

– Sitten tarvitaan hyvä rajausväri: oli se sitten nestemäinen tai rajauskynä, tärkeintä on että saat intensiivisyyttä katseeseen. Muista, että rajausvärin ei välttämättä tarvitse olla musta! Tämän hetken klassisin ja päivään sopivin sävy on hiirenharmaa, eli harmaanruskea.


Kulmaväri

– Koska kulmakarvat ovat kasvojen raamit, ne kaipaavat muotoa: käytä esimerkiksi kulmakynää, kulmaväriä tai sävyttävää kulmageeliä. Sävyttävä geeli sopii kiireiselle; sillä saa kulmat muotoiltua nopeasti, meikkitaiteilija neuvoo.


Mascara

– Mascara on aivan ehdoton. Kaikki naiset etsivät täydellistä ripsiväriä. Markkinoilla on hyvin paljon erilaisia ripsivärejä ja vain kokeilemalla voi löytää sen omansa.

Huulipuna

– Sanoisin, nyt kannattaa panostaa huulipunaan huulikiillon sijaan! Sarkima vinkkaa.


Poskipuna

– Poskipunan pitää olla heleä ja raikas; jos haluat lämpimiä sävyjä, valitse aprikoosi tai persikka. Heleä ruusunroosa ja vanha roosa sävy käy puolestaan kaikille. Muista, että jos haluat kasvoillesi raikkautta, se ei onnistu murretuilla sävyillä.


Aurinkopuuteri

– Aurinkopuuteri saa myös löytyä meikkipussista, kunhan muistaa ettei ihosta tule liian oranssi, Sarkima varoittaa.


Ripsentaivutin

– Ripsentaivutin on ehdoton. Jos jokin tuote pitäisi ottaa mukaan autiolle saarelle, ottaisin mukaan hyvän ripsentaivuttimen. Varsinkin jos on jo valmiiksi värjätyt ripset, ripsentaivuttimella pärjää pitkälle. Harvoin teen mitään meikkiä, etten taivuttaisi ripsiä.

Lue myös:

Lue myös:

    Uusimmat