Päivien viemää -tähti Bill Hayes on kuollut – ikoninen roolihahmo rikkoi ennätyksiä

Bill Hayes muistetaan parhaiten roolistaan Päivien viemää -sarjassa.

Päivien viemää -sarjaa pitkään tähdittänyt yhdysvaltalaisnäyttelijä Bill Hayes menehtyi perjantaina 12. tammikuuta, kertoo Variety. Hayes oli kuollessaan 98-vuotias. 

– Olen tuntenut Billin suurimman osan elämästäni, ja hän ruumiillisti Päivien viemää -ohjelman sydämen ja sielun. Vaikka suremme ja tulemme kaipaamaan häntä, Billin lähtemätön perintö elää sydämissämme ja tarinoissa, joita kerromme sekä valkokankaalla että sen ulkopuolella, kommentoi ohjelman vastaava tuottaja Ken Corday Hayesin poismenoa. 

Hayes näytteli Päivien viemää -sarjassa vuodesta 1970 lähtien Doug Williamsia. Näyttelijä nähtiin aktiivisesti sarjassa vuoteen 1984 asti, ja hänen hahmonsa piipahteli muutamissa jaksoissa myös myöhempinä vuosina. Doug Williams oli yksi Päivien viemää -sarjan historian pisimpään mukana pysyneistä hahmoista. 

Sarjan kulisseissa Hayes tapasi myös vaimonsa Susan Seaforthin, jonka kanssa hän meni naimisiin vuonna 1974. Pariskunnan roolihahmot niin ikään vihittiin ohjelmassa. Hayes ja Seaforth-Hayes olivat edelleen yhdessä näyttelijän menehtyessä. 

Urallaan Hayes oli kahdesti ehdolla Daytime Emmy -palkinnon saajaksi. Hayes ja hänen vaimonsa palkittiin vuonna 2018 Daytime Emmy -gaalassa elämäntyöpalkinnoilla. 

Ennen saippuasarjarooliaan Hayes, joka oli lisäksi laulaja ja tanssija, työskenteli muun muassa Broadway-tuotannoissa ja levytti musiikkia. Päivien viemää -uransa jälkeen Hayes suoritti kasvatustieteen tohtorin tutkinnon Länsi-Virginian yliopistossa.

Lue myös:

    Uusimmat