Päivi Räsänen: Astun oikeuden eteen ensi keväänä – syytteitä kansanryhmää vastaan kiihottamisesta puidaan tammikuussa

9:54
Päivi Räsänen päätyi jälleen otsikoihinsa rikossyytteiden vuoksi esiinnyttyään Masked Singer -ohjelmassa. Räsäsen valitsemista ohjelmaan kritisoitiin.

Kansanedustaja Päivi Räsänen (kd.) kertoo astuvansa kevättalvella oikeuden eteen vastaamaan syytteisiin kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. 

Räsänen kertoo hänelle ilmoitetun, että asian pääkäsittely on 24. tammikuuta.

Syytteet koskevat Räsäsen puheita ja kirjoituksia liittyen seksuaalivähemmistöihin ja näiden asemaan Räsäsen edustaman raamatuntulkinnan näkökulmasta.

– Kaikkien syytteiden kohdalla kiistän syyllistyneeni mihinkään lainvastaiseen. Tutkinnan kohteena olevat kirjoitukseni ja lausuntoni kytkeytyvät Raamatun opetuksiin avioliitosta, miehenä ja naisena elämisestä ja erityisesti apostoli Paavalin opetukseen homoseksuaalisista teoista syntinä ja häpeänä, Räsänen kirjoittaa tiedotteessaan.

– Pidän todennäköisenä, että syytteiden käsittely etenee korkeampiin oikeusasteisiin, tarvittaessa jopa Euroopan ihmisoikeustuomioistuimeen, Räsänen ennakoi jo ennen asian ensimmäistä käsittelypäivää oikeudessa.

– Odotan oikeuden käsittelyä rauhallisella mielellä luottaen siihen, että Suomessa kunnioitetaan perusoikeuksiin sekä kansainvälisiin sopimuksiin kirjattua sanan- ja uskonnonvapautta. En peräänny Raamattuun pohjautuvasta vakaumuksestani ja olen valmis puolustamaan sanan- ja uskonnonvapautta kaikissa tarvittavissa oikeusasteissa, hän kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja