Päivi Räsänen odottaa jälleen kutsua poliisikuulusteluun pamflettinsa vuoksi: "Hämmentävä, epätodellinen kokemus"

Viiden Jälkeen erikoishaastattelussa Päivi Räsänen, joka vietti tänään lähes neljä tuntia kuulusteluissa 15:11
Päivi Räsänen kertoo Viiden jälkeen -ohjelmassa kuulustelustaan.

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo tiedotteessaan odottavansa jälleen kutsua poliisikuulusteluun.

– Käynnissä on tällä hetkellä omalla kohdallani kaksi erillistä Raamatun opetuksiin liittyvää poliisitutkintaa, Räsänen kirjoittaa.

Toinen tutkinta liittyy Räsäsen twiittiin. Viime marraskuussa Räsästä kuulusteltiin epäiltynä kiihottamisesta kansanryhmää vastaan. Hän kertoi tuolloin MTV:lle, että kuulustelu kesti lähes neljä tuntia. 

Toinen poliisitutkinta puolestaan liittyy Luther-säätiön julkaisusarjassa vuonna 2004 julkaistuun Räsäsen pamflettiin ”Mieheksi ja naiseksi hän heidät loi ”- homosuhteet haastavat kristillisen ihmiskäsityksen.

Räsäsen mukaan viime lokakuussa tutkinnanjohtaja teki perusteellisen 11-sivuisen päätöksen, että pamfletista ei ole tarvetta tehdä rikostutkintaa, eikä ole syytä epäillä, että rikosta olisi tapahtunut. Räsänen yllättyi suuresti, kun valtakunnansyyttäjä määräsikin esitutkinnan toimitettavaksi asiassa. 

– Valtakunnansyyttäjän mukaan on syytä epäillä, että asiassa on syyllistytty kiihottamiseen kansanryhmää vastaan halventamalla homoseksuaaleja heidän ihmisarvoaan loukkaavalla tavalla. Odotan tällä hetkellä jälleen kutsua poliisikuulusteluun.

Räsänen kiistää jyrkästi syyllistyneensä kirjoituksessaan kenenkään ihmisarvon loukaamiseen. 

– On hämmentävä, epätodellinen kokemus joutua poliisikuulusteluun Raamatun opetusten vuoksi maassa, jolla on pitkät juuret sanan- ja uskonnonvapaudessa, Räsänen kirjoittaa.

Lue myös:

    Uusimmat