Päivi Räsänen: "Sain kutsun poliisikuulusteluun – olen hämmästynyt"

Kristillisdemokraattien kansanedustaja Päivi Räsänen kertoo saaneensa kutsun poliisikuulusteluun.

Puolueen entinen puheenjohtaja, nykyinen eduskuntaryhmän puheenjohtaja on epäiltynä kansanryhmää vastaan kiihottamisesta.

– Sain kutsun poliisikuulusteluun, joka toimitetaan tämän viikon perjantaina 1.11. klo 11.15 alkaen Pasilan Poliisitalolla, Räsänen kertoo tiedotteessaan.

– Olen hämmästynyt siitä, että tutkintaa edelleen jatketaan tapauksessani, jossa on kysymys syvästi uskonnon- ja sananvapaudesta.

Tutkinta juontaa juurensa Räsäsen kesäkuiseen tviittiin, jossa hän ihmetteli kirkon päätöstä olla Helsinki Pride -tapahtuman yhteistyökumppani ja tiedusteli, miten raamattu sopii yhteen sellaisen aatteen kanssa, jossa "ylpeys ja synti nostetaan ylpeyden aiheeksi".

Tviitin yhteydessä on myös kuva Raamatun Kirjeen roomalaisille katkelmasta, jossa puhutaan esimerkiksi toistensa kanssa "riettautta" harjoittaneista miehistä ja "häpeällisistä himoista".

Maksimituomio kaksi vuotta vankeutta

Poliisi tiedotti aikanaan aloittaneensa tutkinnan saatuaan tapauksesta rikosilmoituksen. Ilmoittaja katsoi Räsäsen tviitin olevan vähemmistöihin kohdistuva suvaitsemattomuuden ilmaus.

– Rikostutkinnan lopputuloksesta riippumatta aion edelleen käyttää perustuslaissa ja ihmisoikeussopimuksissa turvattua uskonnonvapautta pitämällä esillä Jumalan pyhän sanan opetuksia ja rohkaisen myös muita niin tekemään, Räsänen sanoo tiedotteessaan.

Kiihottamisesta kansanryhmää vastaan voi saada sakkorangaistuksen tai enintään kaksi vuotta vankeutta.

Lue myös:

    Uusimmat