Päivällisaika treenin jälkeen? Näistä aineksista ateria kannattaa koostaa

Jos kuntosalilla käynnin jälkeen onkin jo päivällisen aika, niin mitä kannattaa syödä? Lue!

Kuntosalivisiitin jälkeinen välipala on jo treenaajalle tuttu juttu. Jos on kuitenkin jo päivällisaika, kun lähdet salilta, niin tiedätkö, mitä lautaselle kannattaa laittaa?

Ravintoasiantuntija Janet Brillin mukaan kannattaa tehdä samoin kuin välipalankin kanssa eli yhdistää kompleksisia hiilihydraatteja ja vähärasvaista proteiinia. Brillin mukaan tämä yhdistelmä edistää lihasten palautumista, joka on suurin huolenaiheesi kuntosalilla käynnin jälkeen.

Voit myös nauttia proteiineja ja hiilihydraatteja, vaikket söisikään kokonaista ateriaa. Brill ehdottaa kuitenkin, että lisäät annokseen hedelmiä tai vihanneksia saadaksesi lisää ravintoaineita. Kokeile vaikkapa kulhollista täysjyväriisiä tai kvinoaa sekä papuja, salsaa, avokadoa ja täysjyväisiä tortillalastuja. Toinen vaihtoehto voisi olla iso salaatti, johon sekoitat pinaattia, papuja, tofua ja ranskalaista salaatinkastiketta.

Muista myös, että vaikka mielesi tekisi nauttia jotain vähemmän terveellistä liikuntasuorituksen jälkeen, kannattaa huomioida se, että ihmiset usein yliarvioivat polttamansa kalorit. Joten jos yrität karistaa kiloja tai ylläpitää nykyistä painoasi, ei salilla käynnin jälkeen todellakaan kannatta mässäillä.

Kokeile vaikka broileria ja uuniriisiä:

LUE MYÖS:


(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat