NHL-seura antoi kenkää nimekkäälle valmentajalle – taustalta paljastui todella härski temppu

Jääkiekkoliiga NHL:ssä alkukauden isoimmasta uutispommista vastasi Toronto Maple Leafs, kun se antoi kenkää päävalmentajana toimineelle Mike Babcockille. Nyt menestysvalmentaja Babcockista julkaistiin hyvin härski väite.

Babcock ehti toimia Maple Leafsin päävalmentajana neljän ja puolen kauden ajan.

Yhtenä NHL:n parhaimpana valmentaja pidetty Babcock on juhlistanut uransa aikana muun muassa Stanley Cupin ja olympiakullan voittoa.

56-vuotiaan Babcockin valmennusmetodeista on kuitenkin kuulunut soraääniä.

Toronto Sunin toimittaja Terry Koshan toi julki raa'an esimerkin Babcockin toiminnasta.

– Yksi tarina on peräisin kaudelta 2016-17. Babcock pyysi yhdeltä Maple Leafsin tulokaspelaajalta listaa, jossa tämä laittoi joukkueen pelaajat järjestykseen; ahkerimmista laiskimpiin. Tulokas teki näin, koska hän ei halunnut suututtaa valmentajaansa. Pelaaja kuitenkin hämmästyi, kun Babcock luetteli ne, jotka oli kerrottu listan häntäpäässä, Koshan paljasti.

The Athleticin toimittajan Ian Tullochin mukaan Koshanin mainitsema tulokaspelaaja olisi ollut Mitch Marner, joka kuuluu nykyään NHL:n tähtipelaajien joukkoon.

Tullochin mukaan Babcock teki Marnerille kyseisen tempun, koska Maple Leafs -luotsi ei ollut tyytyväinen nuoren hyökkääjän asenteeseen. Marner sijoitti itsensä listan hännille, tietämättä, että Babcock paljastaisi listan koko joukkueelle. Itse julkistus sai Marnerin kyyneliin.

Tämä ei ollut kuitenkaan ainut kerta, kun Babcock on tehnyt samanlaisen tempun NHL-seuran sisällä. Tullochin raportoinnin mukaan hän teki saman tempun Detroit Red Wingsin nuorelle pelaajalle, kun hän valmensi seuraa. 

Maple Leafs palkkasi uudeksi päävalmentajakseen Sheldon Keefen.

Lue myös:

    Uusimmat