Jarmo Kekäläisen palkkaama kohuluotsi joutunut eroamaan

NHL-seura Columbus Blue Jacketsin päävalmentaja Mike Babcock on joutunut eroamaan kohun saattelemana.

Babcockin tilalle tulee Pascal Vincent

Seuran tiedotteen mukaan päätös Babcockin siirtymisestä syrjään tehtiin yhteisymmärryksessä.

Tämä oli vaikea päätös kaikilta. Tunsimme sen tarpeelliseksi varmistaaksemme, että keskitymme edelleen pelaajiin ja joukkueen tulevaan kauteen, sanoi Blue Jacketsin GM Jarmo Kekäläinen Columbuksen tiedotteessa.

Blue Jacketsin managerin Jarmo Kekäläisen kesällä päävalmentajaksi kiinnittämä Babcock joutui urallaan sivuraiteille, kun hänestä alkoi tulla Torontosta vuonna 2019 saatujen potkujen jälkeen esiin useita väärinkäytöksiä pelaajia kohtaan.

Entiset NHL-pelaajat Paul Bissonnette ja Ryan Whitney kertoivat omassa Spittin’ Chiclets -podcastissaan kuulemistaan huhuista, joiden mukaan Babcock olisi pyytänyt pelaajiaan näyttämään hänelle puhelimensa kuvagallerian kuvat, jotta konkariluotsi saisi käsityksen, minkälaisia ihmisiä he ovat.

Väitteiden mukaan kuvia oli lopulta katsottu isolta näytöltä. Whitney ja Bissonnette kummastelivat kovaan ääneen, että onko vastaavanlainen toiminta edes laillista. Babcockin valmennusmetodit ovat olleet kritiikin kohteena jo aiemminkin ja tälläkin kertaa podcastissa esitetyt väitteet käynnistivät kohun.

Lue myös:

    Uusimmat