Painajainen juuri ennen joulua: JHL:n kassan teknisen virheen takia satojen työttömien maksut viivästyvät – "Enpä ajatellutkaan ostaa niillä rahoilla jouluruokaa"

Lahjoitukset tuovat joulumielen vähävaraisille perheille 2:05
Lahjoitukset tuovat joulumielen vähävaraisille perheille.

Osa Julkisten ja hyvinvointialojen liiton, JHL:n työttömyyskassan päivärahamaksuista viivästyy joulun yli teknisen vian takia. 

JHL:n työttömyyskassan johtaja Pasi Koskinen kertoo, että maksut eivät ole menneet perille noin 650 ihmiselle. Rahojen piti tulla ihmisten tileille 21. joulukuuta, mutta nyt ne saapuvat vasta 27. joulukuuta.

– Valitettavasti on käynyt tekninen virhe, joka huomattiin niin myöhään, ettemme pystyneet oikaisemaan sitä pankin kanssa, Koskinen kertoo MTV Uutisille.  

– Olemme tehneet ylitöitäkin, jotta saisimme jäsenille rahoja, mutta valitettavasti emme ole saaneet niitä välitettyä, Koskinen kertoo. 

Maksuja ei pysty oikaisemaan

Koskinen kertoo, ettei maksuja pystynyt enää oikaisemaan, kun virhe huomattiin.

– Nykyaikana SEPA-maailmassa olemme siinä tilanteessa, että kun laitamme rahat maksuun, niin sitä ei pysty enää keskeyttämään, hän sanoo. 

SEPA-tilisiirto korvasi Suomen Pankin mukaan kansalliset tilisiirrot lokakuun 2011 loppuun mennessä.

Ihmiset pettyneitä

Tilanne on ymmärrettävästi herättänyt pettymystä ihmisissä, jotka eivät ole saaneet maksuja tililleen juuri ennen joulua. Osa henkilöistä on kommentoinut tapausta JHL:n tekemään Facebook-päivitykseen.

– Enpä ajatellutkaan ostaa niillä rahoilla jouluruokaa, yksi kommentoijista toteaa. 

– En ole kuin koko kuukauden odottanut näitä joululahjarahoja. Nyt, kun on viimeinen mahdollinen päivä, että ehtisi ostoksille, niin tekstiviestillä vaan ilmoittavat, että mokasivat, vaikka lupasivat, että rahat olisivat tilillä 21.12. Nyt ei ole edes varaa ostaa junalippua joulunviettoon, että hyvää joulua vaan teillekin, kertoo toinen kommentoijista. 

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Taloussanomat

Lue myös:

    Uusimmat