Paikallislähteet: Tokion olympiakisat saavat kaikki tapahtumapaikkansa käyttöön – kisakalenteriin ei merkittäviä muutoksia

2:09
Olympialaisiin tähtäävä korkeushyppääjä Ella Junnila kertoi kauden tavoitteistaan Tulosruudussa kesäkuun lopussa.

Japanilaislähteiden mukaan Tokion olympialaisten järjestäjät uskovat kaikkien suunniteltujen tapahtumapaikkojen olevan käytössä, kun vuodella lykätyt kisat saadaan viimein käyntiin. Tokion kisojen puheenjohtaja Masa Takaya ei kuitenkaan voinut vielä vahvistaa väitteiden paikkansapitävyyttä.

Tapahtumapaikkojen sinetöiminen oli yksi järjestäjien ensisijaisista tavoitteista, kun kesän 2020 olympialaiset päätettiin siirtää vuoteen 2021 koronaviruspandemian takia. Japanilaislehdet Kyodo ja NHK uutisoivat torstaina, että järjestäjät ovat erittäin luottavaisia aikomuksensa suhteen.

Tokio 2020:n puheenjohtaja Takaya ei kuitenkaan ole voinut vahvistaa samoja väitteitä, sillä suunnittelu kisapaikkojen suhteen on yhä käynnissä. Olympialaiset oli määrä kisata tänä kesänä yhteensä 42 eri tapahtumapaikassa.

– Olemme tietoisia näistä raporteista, minkä takia minun on oltava vastauksessani hyvin selkeä. Tämä ei ole asia, jonka Tokion pääkaupunkiseudun hallitus tai Tokion järjestelykomitea olisi virallisesti vahvistanut, Takaya kertoi viikoittaisessa lehdistötilaisuudessaan.

– Järjestelyjen ollessa yhä käynnissä, on hyvin harmillista nähdä niin paljon raportteja, jotka perustuvat tähän optimistiseen näkemykseen.

Viime kuussa Tokio 2020:n toimitusjohtaja Toshiro Muto sanoi, että vähintään 80 prosenttia suunnitelluista tapahtumapaikoista olisi käytössä ensi kesänä. Torstain lehtijutuissa mainittiin myös, että olympialaisten aikataulu säilyisi lähes muuttumattomana kisojen siirtymisestä huolimatta.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja