"Päihtyneen oloinen" moottorisahamies kaatoi ison koivun keskellä omakotitaloaluetta Heinolassa

Hämeen poliisi otti perjantaina kiinni keski-ikäisen miehen epäiltynä vaaran aiheuttamisesta, huumausaineen käyttörikoksesta sekä törkeästä rattijuopumuksesta. 

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun poliisipartiot saivat perjantai-iltana tehtävän Heinolan Veljeskylään.

Ilmoituksen mukaan "päihtyneen oloinen" mies oli aikeissa kaataa puun omakotitaloalueella. Partioiden ollessa vasta matkalla kohteeseen ne saivat tiedon, että mies oli ryhtynyt puunkaatoon kielloista huolimatta. Puu oli kaadettu omakotitalojen välistä keskelle ajorataa.

Tarvitsi naapurilta apua touhuissaan

Puunkaato ei ollut sujunut ongelmitta. Epäillyn moottorisaha oli jäänyt jumiin ja puu oli jäänyt roikkumaan, koska kaatokolo ei ollut riittävä. Apua oli myös tarvittu puun ohjaamisessa ajotielle. Läheltä piti, ettei se kaatunut lähellä olleiden omakotitalojen päälle.

– Naapurin oli ollut pakko mennä auttamaan kaadossa oman moottorisahansa kanssa, ylikonstaapeli Petri Helenius Hämeen poliisista kertoo.

Poliisin mukaan kaadettava puu oli ollut suuri koivu, halkaisijaltaan 68 senttimetriä.

"Olisi voinut huonostikin käydä"

Päihtyneen oloinen mies oli poistunut puunkaadon jälkeen paikalta henkilöautolla. Partio havaitsi paikalta poistuneen auton liikenteessä ja pysäytti sen. Epäilty oli kääntymässä Hevossaarentieltä vasemmalle Lahdentielle. Auto oli kääntyessään ajanut osittain liikenteenjakajan yli. 

Mies puhalsi seulonta-alkometriin 0,96 mg/l tuloksen ja hänelle tehty huumepikatesti näytti positiivista. Mies otettiin kiinni paikan päällä.

Ylikonstaapeli Helenius kuvaili vaaran aiheuttamista seuraavasti:

– Tuohan vastaa lähes kahden promillen känniä. Mikäli iso puu olisi kaatunut ja olisi vaikka sattunut auto, pyöräilijä tai jalankulkija tielle, olisi voinut huonostikin käydä.

Lue myös:

    Uusimmat