Mainos

Päihdeongelmat ja kehno kielitaito huolettavat lähihoitajaliittoa: Usea koulu luopunut pääsykokeista

Suomen lähi- ja perushoitajaliitto SuPer on huolissaan siitä, että yhä useampi alan koulutuksen järjestäjä on luopunut pääsy- ja soveltuvuuskokeista. Lähihoitajaksi opiskelemaan pääsee siis monin paikoin vain peruskoulun tai lukion päättötodistuksen perusteella.

Liiton mukaan yhä useampi nuori ja myös ammattia vaihtava aikuinen ohjataan lähihoitajakoulutukseen, koska työvoiman tarve sosiaali- ja terveysalalla kasvaa. SuPer katsoo, että tästä huolimatta alalle soveltuvuus olisi aina varmistettava.

SuPerin jäsenille hiljattain tehdyssä koulutuskyselyssä 96 prosenttia vastaajista piti pääsy- ja soveltuvuuskokeita välttämättöminä. Kyselyyn vastasi joulukuussa 698 liiton jäsentä.

Vastaajista noin 40 prosenttia ilmoitti, että lähihoitajaopiskelijan työssäoppiminen on joskus jouduttu keskeyttämään heidän työpaikallaan. Keskeytyksen syyksi mainittiin muun muassa puutteellinen kielitaito, joka on johtanut potilasturvallisuuden vaarantumiseen.

SuPer on huolissaan myös päihdeongelmien yleistymisestä hoitoalalla. Liitto näkee opiskelijavalinnan yhteydessä järjestettävän pakollisen huumausainetestin yhtenä mahdollisuutena puuttua asiaan tasapuolisella tavalla.

SuPeriin kuuluu lähes 90 000 sosiaali- ja terveysalan työntekijää.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.