Pahasti kärsineet opiskelijaravintolat eivät pääse ravintolasulun ja tuen piiriin, vaikka kaikki asiakkaatkin etäilevät kotona: "Älytön tilanne"

4:33
Kuuntele UniCafen liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäen tyly arvio opiskelijaravintoloiden tilanteesta.

Opiskelijaravintolaketju UniCafe toivoo pääsevänsä mukaan tulevaan ravintolasulkuun.

UniCafen liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki kertoo opiskelijaravintoloiden olevan tällä hetkellä omituisessa tilanteessa.

– Meitä ei tällä tietoa koske mitkään rajoitukset ravintolasulkuun liittyen. Älytön tilanne. Nämä ovat kaikille avoimia ravintoloita. Onhan se nyt hullua, että se ryhmä ravintoloita, joka on kärsinyt tästä kaikkein pahiten, halutaan jättää sulun ulkopuolelle, Pihlajamäki pohtii.

Pihlajamäen mukaan opiskelijaravintoloiden liikevaihto on laskenut "kautta maan" noin 85 prosenttia. Tämä on seurausta siitä, että korona-aikana opinnot on toteutettu pääosin etänä. Tällä hetkellä UniCafen kampuksilla sijaitsevat ravintolat on suljettu, koska yliopistojen tilat ovat kiinni viranomaispäätöksellä.

Sulun ulkopuolelle jäämisessä on opiskelijaravintoloiden kannalta se huono puoli, että täten myös ravintolatuki jää haaveeksi.

– Tuki todella tulisi tarpeeseen näin valtavan romahduksen jälkeen, Pihlajamäki sanoo.

– Sama tilanne oli jo viime kesänä. Meidän mielestä ei ole vastuullista pitää ovia auki tässä tilanteessa. Suuri osa ravintoloista on kampuksilla, mutta meillä on Helsingin keskustassa 300-paikkainen ravintola. Olisihan se älytöntä, että kaikille avoin ravintola toimisi normaalisti, Pihlajamäki jatkaa.

UniCafe on Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan omistama. Miten pitkään se ja muut opiskelijaravintolat pysyvät pystyssä?

– Tähän täytyy sanoa, että eri opiskelijaravintoloiden tilanteet ovat hyvin erilaisia. Tiedän, että joillain on paha kriisi päällä ja on vaarana, että tulee konkursseja. Toivon, ettei hallitus tällä toimella putsaa pöytää suomalaisittain omistetuista opiskelijaravintolaketjuista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja