Opiskelijaravintolat huolissaan tulevaisuudestaan: Hallituksen esitys voi romuttaa toiminnan

Opiskelijaravintolat kirjoittavat koko toimintansa olevan uhattuna, kun hallitus on rajannut opiskelijaravintolat sulkemisen ja siten myös tukien ulkopuolelle, kirjoittavat opiskelijaravintoloiden edustajat yhteisessä tiedotteessa.

Hallituksen esitys ravintoloiden sulkemisesta ei koske opiskelijaravintoloita, ja opiskelijaravintolat ovatkin jäämässä myös tukien ulkopuolelle.

– Koronakriisi on osunut kaikista kovimmin nimenomaan opiskelijaravintoloihin. On kestämätöntä, että hallitus rajaa opiskelijaravintolat tuen piiristä, sanoo tamperelaisen opiskelijaravintolaketju Juveneksen toimitusjohtaja Päivi Lindén.

Opiskelijaravintoloiden oikeuksista tukiin keskusteltiin jo viime vuonna, kun kävi ilmi, ettei hallituksen suunnittelema ravintolatuki koskenut opiskelijaravintoloita.

– Olemme järkyttyneitä, että tämä on toistumassa uudestaan. Tilanne on kestämätön kaikissa opiskelijaravintoloissa. Jo kuukausia kestänyt etäopiskelu ja -työskentely ovat jättäneet valtavat lovet liiketoimintaamme. Tämä päätös tuntuu murskaavalta, Lindén sanoo.

"Vuosi on ollut väsytystaistelua"

Opiskelijoille suunnattu ateria on suojattu opintotukilaissa ja sen hinta on säänntelty. Siksi katteet liiketoiminnasta ovat rajalliset.

– Tämä vuosi on ollut yhtä väsytystaistelua. Valtaosa henkilöstöstämme on ollut lomautettuna kohta vuoden putkeen ja paras arvio lomautusten päättymiselle on elokuun loppu, mutta sekin voi olla optimistinen ajatus nykyisellä rokotusvauhdilla, toteaa helsinkiläisen opiskelijaravintolaketjun UniCafen liiketoimintajohtaja Leena Pihlajamäki.

– Toivomme, että eduskunta huomioi opiskelijaravintoloiden vaikean tilanteen ja ottaa opiskelijaravintolat mukaan suljettavien ravintoloiden ja siten tukien piiriin.

Lue myös:

    Uusimmat