Mainos

"Pahaa öögaa" poliisille näyttänyt huuhkaja toipui rekkakolarista – lintu vapautettiin tänään

1:12

Joulukuussa huuhkaja törmäsi rekkaan Vantaalla, sai aivotärähdyksen ja päätyi Korkeasaareen hoidettavaksi. Tänään lintu päästettiin jälleen vapauteen.

Poliisit löysivät nuoren koirashuuhkajan joulukuussa Vantaalta kehätien penkalta. Lintu kyyhötti paikoillaan ja tuijotti virkavaltaa vihaisesti. Poliisit toimittivat linnun Korkeasaareen saamaan hoitoa.

– Aluksi oireenmukaista hoitoa eli ensi kortisonia ja kipulääkettä ja sitten ihan lepoa ja ruokaa, kertoo Korkeasaaren eläintarhan eläinlääkäri Sanna Sainmaa huuhkajan saamasta hoidosta.

Aivotärähdys aiheutti näköongelmia

Rekkaan törmännyt lintu oli saanut aivotärähdyksen. Pian hoitajat myös huomasivat, että lintu ei nähnyt kunnolla.

– Todettiin, että silmissä ei ole vikaa. Se oli aivoperäistä tämä, ettei se nähnyt kunnolla. Annettiin ihan aikaa ja aika sitten paransi, kertaa Sainmaa.

Tänään, kahden kuukauden toipumisen jälkeen, huuhkaja on tervehtynyt ja valmis vapautettavaksi.

– Meidän arvion mukaan se on nyt terve. Se näkee, pystyy lentämään ja syömään eli kaikki tämmöiset normaalitoiminnot ovat kunnossa, arvioi Sainmaa.

Itä-Helsingistä vapauteen

Sopiva vapautuspaikka löytyi Itä-Helsingistä.

– Sillä perusteella valittiin paikka, että on sopivan iso metsäalue ja rauhallista, ei liikaa asutusta, kertoo Korkeasaaren eläintarhan kuraattori Ville Vepsäläinen.

Pienen empimisen jälkeen lintu lehahtaa ulos häkistä ja istahtaa läheiselle kalliolle tarkkailemaan tilannetta. Siitä ei ole tietoa, mihin linnun matka vie.

"Se saa nyt toisen mahdollisuuden"

– Tämä on nuori lintu ja ne liikkuvat hyvin pitkiäkin matkoja, kun niillä ei vielä ole omaa reviiriä. Ei se välttämättä tähän metsään jää. Se voi suunnata mihin vaan, ennakoi Vepsäläinen.

Ainakin periaatteessa linnulla on hyvät mahdollisuudet selviytyä.

– Sitä on vähän hankala sanoa, toivotaan parasta. Se on saanut toisen mahdollisuuden ja se me tässä annetaan. Mitään ei voida taata, mutta hyvässä lihassa oli, kun lähti ja hyvin näytti lentävän ja kaikki sujui. Toivotaan parasta, toteaa Vepsäläinen.

 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.