Paha takaisku vesitti aiemmin superlupauksen Huuhkajat-debyytin – pitkäaikainen haave vihdoin totta: "Huikeat fiilikset"

Hamburger SV:n Anssi Suhonen kannustaa lähtemään ulkomaille:"Kannattaa lähteä niin nuorena kuin pystyy" 2:20
MTV Urheilu tapasi Suhosen keväällä 2020, kun nuorukainen oli murtautunut HSV:n edustukseen.

Saksan 2. Bundesliigassa HSV:n riveissä pelaava Anssi Suhonen valittiin ensimmäistä kertaa Huuhkajiin, kun joukkue kohtaa loppuviikosta maaotteluissa Pohjois-Makedonian ja Norjan. 

21-vuotias keskikenttäpelaaja on kärsinyt urallaan useista loukkaantumisista. Toukokuussa hän mursi pohjeluunsa HSV:n harjoituksissa. Kuntoutuminen on kuitenkin nyt edennyt siihen pisteeseen, että päävalmentaja Markku Kanerva nimesi nuorukaisen vihdoin maajoukkueeseen. 

Järvenpäästä lähtöisin olevalla Suhosella on selvät askelmerkit siihen, mitä hän ensimmäiseltä miesten maajoukkuekomennukseltaan haluaa. 

– Toivon, että pystyisin kehittämään itseäni ja tietenkin joukkueena päästäisiin eteenpäin. Haluan tutustua uusiin äijiin, kun olen ensimmäistä kertaa mukana, Suhonen totesi Huuhkajien infotilaisuudessa tiistaina.

Maajoukkuedebyytin odotettiin tapahtuvan jo kesällä, mutta paha loukkaantuminen siirsi ensiesiintymistä. Pitkäaikainen unelma on nyt kuitenkin konkretiaa. 

– Tätä on koko jalkapallouran tavoitellut. Huikeat fiilikset, Suhonen tiivistää. 

Suhonen lupailee keskikentälle jalkavuutta. Hyökkäyksiin hän haluaa osaltaan tuoda pirteyttä.

– Keskikentälle tulee juoksuvoimainen pelaaja. Yritän saada vetoja ja läpisyöttöjä tapahtumaan. Saataisiin hyökkäykseen energiaa, ensikertalainen kuvailee omaa panostaan. 

Huuhkajat kohtaa torstaina Skopjessa Pohjois-Makedonian. Sunnuntaina vastassa on Oslossa Norja. 

– Haluan näyttää mihin pystyn. Haluan, että minut valitaan taas ensi kerralla messiin, keskikenttälupaus päättää. 


Lue myös:

    Uusimmat