Paavo Väyrynen perustaa uuden poliittisen liikkeen – "Seitsemän tähden liike" on vastaus kansalaispuolueen sekavaan tilanteeseen

0:43

Paavo Väyrynen on perustanut uuden poliittisen liikkeen. ”Seitsemän tähden liike” – nimisen yhdistyksen puitteissa Väyrynen aikoo tarvittaessa käydä ensi vuoden vaalitaistoon.

Liikkeen perustaminen on Väyrysen mukaan vastaus kansalaispuolueen sekavaan tilanteeseen.

– Kaappausyrityksen vuoksi puolue on ollut ja tulee vielä pitkään olemaan toimintakyvytön. Tämä on yksin kaappareiden syytä. Heitä varoitettiin ennakkoon siitä, että laittomuudet johtavat oikeustoimiin. Näistä varoituksista he eivät piitanneet, Väyrynen kommentoi tilannetta tiedotteessaan.

”Seitsemän tähden liike” on Väyrysen  mukaan saanut inspiraatiota Italiassa toimivasta ”Viiden tähden liikkeestä, jonka kanssa hän on ollut perustamassa muun muassa ”Vapaus valita” -kontaktiryhmää.

Uudesta liikkeestä huolimatta Väyrynen pyrkii edelleen siihen, että Kansalaispuolueen jäsenten valtaenemmistön määräysvaltaan palautuisi.

– Jos tämä viivästyy, ryhdymme varmistamaan osallistumisemme kevään vaaleihin keräämällä kannattajakortteja ”Seitsemän tähden liikkeen” merkitsemiseksi puoluerekisteriin, hän toteaa.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja