Paavo Lipposelle lapset ovat etusijalla

Pitkän uran politiikan parissa tehnyt Paavo Lipponen puhuu mielellään työhön liittyvistä asioista. Yksityistä puoltaan hän sen sijaan raottaa harkitusti.

Paavo Lipponen on yhä 69-vuotiaana kiireinen mies. Poliittisesta urasta kertovan muistelmateoksen toinen osa ja konsulttitoiminta työllistävät häntä täyspäiväisesti.

− Muistelmien kirjoittaminen on juuri nyt päätyöni. Lisäksi teen osa-aikaisesti konsulttitoimintaa. Matkustan jonkin verran ulkomailla, osallistun työryhmiin ja käyn puhumassa maailmalla, Lipponen kertoo.

Työsarkaa riittää myös kotimaassa. Pisimpään yhtämittaisesti Suomen pääministerinä toiminut Lipponen jakaa mielellään asiantuntemustaan eteenpäin.

− Olen mukana auttamassa nuorempia sosiaalidemokraatteja. Seniorin tehtävä on auttaa nuorempiaan.

Aktiivinen vapaa-aika

Vapaa-ajalla tärkeysjärjestyksen kärkeen kiilaa jälkikasvu. Paavo ja Päivi Lipposella on kaksi yhteistä lasta, Emilia ja Sofia. Perheeseen kuuluu myös Päivi Lipposen tytär Cecilia edellisestä avioliitosta.

− Lasten asioiden hoitamisessa menee aikaa, kun on erilaista koulunkäyntiin ja harrastuksiin liittyvää puuhaa. Se on tärkein asia, Lipponen sanoo.

Perheen pitää päivittäin liikkeessä myös länsiylämaanterrieri, jonka Lipposet hankkivat lemmikikseen puolisentoista vuotta sitten.

− Käytän koiraa ulkona. Lisäksi harrastan uintia. Yritän tällä tavalla pysyä kunnossa. Vanhana uimarina se on todella tärkeää, että pääsee altaaseen.

Studio55/Jenni Kokkonen

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja