Mainos

Paavillinen loisto ei häikäissyt Lundissa: saapui paikalle arkisella henkilöautolla

1:08

Katolisen kirkon päämies, paavi Franciscus on kätellyt kansaa vierailullaan Lundissa Etelä-Ruotsissa.

Franciscus asteli iltapäivällä hymyillen lähellä ihmisjoukkoa, joka oli asettunut aidan taakse seuraamaan vierailua. 

Tapahtumapaikalle paavi saapui arkisella, pienehköllä henkilöautolla. Hänen tyyliään on jo aiemmin kuvattu vaatimattomaksi. 

Lundissa Franciscus osallistuu jumalanpalvelukseen, jolla muistetaan reformaation eli uskonpuhdistuksen merkkivuotta. Hän on tavannut myös Ruotsin kuninkaan ja kuningattaren sekä pääministeri Stefan Löfvenin. 

Alkuillasta paavi suuntaa yleisötilaisuuteen, joka pidetään sisätiloissa urheiluareenalla Malmössä. Areenalle saapuville on tehty turvatarkastuksia ja laukkuja on läpivalaistu.

Areenalle kadun sijaan

Lundissa asuva ja luterilaiseen kirkkoon kuuluva Frances Svalenius oli saapunut Malmön areenalle päivällä yhdessä 15-20 muun seurakuntalaisen kanssa. 

– Tavoitteena oli alun perin seistä Lundissa kadun varrella ja vilkuttaa paaville, mutta sen sijaan sain mahdollisuuden tulla tänne. On parempi vaihtoehto nähdä hänet ja kuulla hänen sanansa. Tämä tapahtuu kerran elämässä, sanoi Svalenius iltapäivällä STT:lle.  
Seurakuntansa lapsityöhön osallistunut Svalenius toivoi, että paavi ottaisi areenatilaisuudessa kantaa arvokysymyksiin. 

– Vaikuttaa siltä, että hän on varsin fiksu paavi ja tehnyt monia hyviä asioita. Olisi kiinnostavaa kuulla, mitä hän sanoo naisiin liittyvistä kysymyksistä.

"Kristinusko yhteinen"

Svaleniuksen oma tuntuma oli, että Malmön areenalle olisi saapunut enemmän protestantteja kuin katolilaisia. 

– Toisaalta Ruotsissa on vähemmän katolilaisia. Ja kaikki ovat yhteisen kristinuskon käsitteen alla, oli sitten katolilainen tai protestantti. Ja paavi on suuri osa sitä, sanoi Svalenius. 

Yleisötilaisuuden järjestäjät arvioivat iltapäivällä STT:lle, että urheiluareenalle voisi tulla paikalle jopa 10 000 ihmistä: yleisöä, kutsuvieraita ja mediaa. 

Tilaisuuden alkaessa alkuiltapäivästä areenalla näytti olevan vielä paljon tyhjiä paikkoja. Paavia odotettiin paikalle alkuillasta.

0:34

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.